Maratonprojekt på Mallorca: Uden indtægt i flere år, men drømmen holder stadig

Det er snart fem år siden, at et par fra Ringkøbing kastede sig ud i et stort projekt. Men at bygge en byvilla på Mallorca om til et lille hotel har vist sig at være noget af en udfordring.

Solen skinner på dem. Det gør den tit på middelhavsøen Mallorca. 

Men de seneste fem år har de nu mest været indhyllet i byggestøv og begravet i bunker af papir. For at bygge en stor byvilla om til et lille hotel med seks værelser har været et voldsomt projekt for Jeanne Krogh Hinge og Christian Hinge.

- Der er så mange papirer, der skal være styr på, når du skal lave et hotel på Mallorca. Jeg ved godt, at jeg tilbage i 2016 kom til at sige, at vi ville åbne i marts 2018. Men i dag kan jeg grine ad det. Ting tager tid på Mallorca. Især når det har noget med erhverv at gøre, fortæller Christian Hinge.

Købte hus på cykeltur til Mallorca

Nytårsaften 2016 solgte parret tøjbutikken Hinges Hus i Ringkøbing for at flytte til Sóller på Mallorca. 

quoteUndervejs i den her lange proces har jeg da spurgt mig selv, om der var en dybere mening med, at vi gang på gang skulle løbe panden mod muren.

Jeanne Krogh Hinge

Her havde Christian Hinge nogle måneder tidligere under en rejse og ude på en cykeltur købt en stor byvilla. Et køb, som Jeanne ingenting kendte til. Først efter nogle måneder afslørede han det overfor hende. Og sammen besluttede parret, at villaen skulle laves om til et hotel.

- Det er et fantastisk hus, og det var et godt køb af Christian. Selv om han købte det uden at få lov. Men undervejs i den her lange proces har jeg da spurgt mig selv, om der var en dybere mening med, at vi gang på gang skulle løbe panden mod muren, siger Jeanne Krogh Hinge.

Og Christian Hinge supplerer og stiller selv spørgsmålet, der presser sig på.

- Havde du gjort det, hvis du havde vidst det, du ved i dag? Yes. Det er jeg slet ikke i tvivl om, understreger han.

Prisen for at bo i paradis

Ingen af dem havde kunnet forudse, at det ville tage næsten fem år, før de kunne slå den store hoveddør op til det lille hotel. Coronapandemien var med til at sætte det hele i stå i lang tid, og så har det taget længere tid end forventet i forhold til at få alle tilladelser på plads.

- Det her er ikke Danmark. Det er svært at finde logikken i, hvad man må og ikke må. Den ene dag må man godt noget. Næste dag må man så ikke. Men folk, der bor her i forvejen, har sagt til os, at det er prisen for at bo i paradis. Og det er bare sådan, det er. Basta, fastslår Christian Hinge.

Udsigten fra et af værelserne i Casa Hinges på Mallorca.
Udsigten fra et af værelserne i Casa Hinges på Mallorca.
Foto: Dan Hirsch Sørensen, TV MIDTVEST

Og Jeanne Krogh Hinge stemmer i.

- Men det var også det, vi kom frem til ret hurtigt. Vi ville ikke lade frustrationerne tage over. For hvis du bliver frustreret over alle de ting, der går dig imod, så skal du ikke kaste dig ud i sådan et projekt. Så skal du bare lade være, siger hun.

Ingen indtægt i flere år

Men undervejs i den lange forandringsperiode fra byvilla til byhotel har der dog sneget sig økonomiske bekymringer ind. I flere år har parret ikke haft en reel indtægt.

quoteDet har da været en tålmodighedstest.

Christian Hinge

- Selvfølgelig har økonomi været en kæmpe faktor. Vi har haft perioder, hvor det har været virkelig stressende. Pengene er kun gået ud, ud og ud. Og ingenting er kommet ind. Så det er stressende at se, at det kun går den ene vej. Og du ikke ved, hvornår det stopper, lyder det fra det vestjyske par, som tilføjer:

- Hvis du begynder at regne ud med budgetter, og hvad du har mistet, fordi vi måske kunne have åbnet for halvandet år siden, hvis der ikke lige var kommet corona, så kan man måske godt blive ekstra bekymret, så det skal man ikke begynde at gøre.
De penge, der var engang, de står altså der i et godt hus, så på en måde er pengene her jo stadigvæk. Så værre er det altså heller ikke, fortæller Jeanne og Christian.

- Jeg tror, det er rigtigt sundt at flytte sig i livet. Både fysisk og psykisk. Men det ved man ikke, før man gør det, mener Jeanne Krogh Hinge.
- Jeg tror, det er rigtigt sundt at flytte sig i livet. Både fysisk og psykisk. Men det ved man ikke, før man gør det, mener Jeanne Krogh Hinge.
Foto: Dan Hirsch Sørensen, TV MIDTVEST

Der meldte sig også tvivl hos dem, om de overhovedet ville kunne få en hotellicens, og om corona ville smadre turistbranchen helt.

- Det har da været en tålmodighedstest. Vi har fået tusindvis af beskeder, eller i hvert fald flere hundrede beskeder fra folk, som har haft ondt af os. Men det har ikke været så forfærdeligt, som det måske kan se ud. De sidste to måneder har været frustrerende, for nu ville vi gerne bare være færdige og komme i mål med projektet, siger Christian Hinge.

Hotelejere resten af livet

Midt i oktober 2021 kan de omsider kalde sig hotelejere. Og Casa Hinges er blevet præcis, som de ønskede sig.

- Det er fantastisk. Muy bien. Men det er ikke helt til at forstå, at vi nu er i gang. Men nu har vi gæster, og det er nu, vi høster. Det er nu, vi får ros. Der er andre end os, der er begejstrede for huset, og så bliver vi altså glade, understreger de.

Nu glæder de sig til at få gang i et liv som hotelejere og komme ind i alle rutinerne. Om det så også er det, de vil lave resten af livet, kan parret stadig have svært ved at svare på.

- Lige nu er det det her, vi vil. Forhåbentlig også i mange år. Men Danmark er også dejlig. Og jeg tror, vi kommer hjem til Danmark igen engang. Indimellem kan jeg godt savne Danmark, men jeg ved også, at hvis vi rejste hjem nu, så ville jeg komme til at savne Mallorca og de ting, vi flyttede herned for. Vi lever i et fantastisk klima, understreger parret fra Ringkøbing.

Drømmen holder

Den drøm, de drømte i Ringkøbing om deres favoritø Mallorca, lever op til det, de forestillede sig.

- Jeg tror, det er rigtigt sundt at flytte sig i livet. Både fysisk og psykisk. Men det ved man ikke, før man gør det. Jeg fandt først ud af det efter, at jeg havde boet her i tre-fire måneder. Nu ved jeg, at det er det her, jeg skal og vil i de næste mange år, siger Jeanne Krogh Hinge.

- Nu, hvor vi kun har været hotelejere i en uges tid, kan det selvfølgelig virke nonsens at svare på det, men jeg synes, at drømmen holder et hundrede procent. Og det er jeg også sikker på, den vil gøre, hvis du spørger mig om tre år, understreger Christian Hinge.  

Efter fem år kan Jeanne og Christian endelig lukke folk ind på deres lille hotel på Mallorca.
Efter fem år kan Jeanne og Christian endelig lukke folk ind på deres lille hotel på Mallorca.
Foto: Dan Hirsch Sørensen, TV MIDTVEST