Mand varetægtsfængslet efter fund af amfetamin og hash

Politiet fandt i alt 140 gram amfetamin og 150 gram hash på mandens bopæl og i hans bil.

Arkivfoto. Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

En mand fra Skjern blev i dag varetægtsfænglset, efter politiet natten til fredag fandt narkotika i mandens bil og på hans bopæl. 

Politiet fandt i alt cirka 140 gram amfetamin og 150 gram hash. 

Det oplyser Jakob Kjær Ratz, der er anklagerfuldmægtig hos Midt- og Vestjyllands Politi. 

- Manden blev varetægtsfængslet på grund af hensyn til den videre efterforskning, og fordi det blev vurderet, at den sigtede kunne finde på at begå lignende forbrydelser igen, siger Jakob Kjær Ratz. 

Manden, der er født i 1991, blev fængslet i surrogat. 

Det betyder, at retten bestemmer, at en varetægtsfængslet person skal anbringes på psykiatrisk afdeling for at modtage psykiatrisk behandling. 

Ifølge Jakob Kjær Ratz er manden sigtet efter paragraf 191. 

Grundlovsforhøret i Retten i Herning blev holdt bag lukkede døre. Derfor må anklagemyndigheden ikke komme med yderligere oplysninger i sagen. 

Straffelovens paragraf 191.

  1. Den, som i strid med lovgivningen om euforiserende stoffer til et større antal personer eller mod betydeligt vederlag eller under andre særligt skærpende omstændigheder overdrager euforiserende stoffer, straffes med fængsel indtil 10 år. Angår overdragelsen en betydelig mængde særligt farligt eller skadeligt stof, eller har overdragelsen af et sådant stof i øvrigt haft en særligt farlig karakter, kan straffen stige til fængsel i 16 år.
  2. Stk. 2. 

    På samme måde straffes den, der i strid med lovgivningen om euforiserende stoffer indfører, udfører, køber, udleverer, modtager, fremstiller, forarbejder eller besidder sådanne stoffer med forsæt til at overdrage dem som nævnt i stk. 1.

Kilde: Danskelove.dk