To mænd dømt for drabet på Allans tvillingebror: - Ingen straf er lang nok

To mænd skal 13 år i fængsel for drabet på Kenneth Linde Simonsen. For hans tvillingebror er dagens dom et foreløbigt punktum og en stor lettelse.

- Jeg tænker på ham 20 timer i døgnet – selv når jeg sover.

Sådan lød ordene, da TV MIDTVEST mødte Allan Linde Simonsen tilbage i april. Allerede dengang var det mere end ét år siden, at hans tvillingebror, Kenneth Linde Simonsen, blev fundet dræbt i et skovområde nær Borris. Lige siden har drabet hængt som en tung skygge over familien.

quoteDer er selvfølgelig ingen straf, der er lang nok, men jeg er godt tilfreds med dommen

Allan Linde Simonsen, bror

I dag satte Retten i Herning så et foreløbigt og markant punktum i sagen. 33-årige Rasmus Stærk fra Lyne og 39-årige Jan Weng Jensen fra Tarm blev begge kendt skyldige i drab og straffet med hver 13 års fængsel.

- Og det er jeg pisse lettet over. Der er selvfølgelig ingen straf, der er lang nok, men jeg er godt tilfreds med dommen, lød det umiddelbart efter domsafsigelsen fra Allan Linde Simonsen.

Dommen anket til Landsretten

Hans 47-årige tvillingebror, Kenneth Linde Simonsen fra Tarm, blev tævet til døde og fundet i et eng- og markområde ved Borris øst for Skjern den 24. februar sidste år. 

I følge anklageskriftet skal de to dømte have 'tildelt forurettede gentagende kraftige slag i hovedet med et redskab.' Anklageskriftet afslører også, at Kenneth Linde Simonsen fik flere kraniebrud under overfaldet og døde af sine kvæstelser og efterfølgende blødninger i hjernen.

quoteDe har siddet og rullet med øjnene og smågrint af det hele under flere retsmøder. I dag sad de med bøjet nakke og kiggede ned i bordet. I dag ramte det dem.

Allan Linde Simonsens, bror

Begge de dømte mænd har under hele sagen nægtet sig skyldige. Og begge valgte i dag at anke dommen til Landsretten på stedet. De ønsker frifindelse eller som minimum en lavere straf, lød det i dag i retten.

- Det var rart at få sat et komma. De ankede selvfølgelig dommen til Landsretten, men så regner jeg med, at der bliver sat et punktum, forklarer Allan Linde Simonsen.

Trekantsdrama og nøgenbilleder

Under sagen i Retten i Herning er det kommet frem, at det angiveligt var uenighed omkring nøgenbilleder af en fælles kvindelig bekendt, der ledte til en række knytnæveslag på aftenen, hvor Allan Linde Simonsens tvillingebror, Kenneth, blev slået ihjel.

Det fortalte en af de to tiltalte i sagen, da han på første retsdag skulle i vidneskranken.

Den nu dømte 39-årige Jan Weng Jensen havde et seksuelt forhold til den kvinde, som Kenneth Linde Simonsen angiveligt havde nøgenbilleder af, og ifølge den 39-årige gjorde han den afdøde klart, at han ikke mente, at det var i orden, at afdøde viste billederne til nogen.

Under en senere druktur ved skydeterrænet i Borris ved Skjern Enge konfronterede Jan Weng Jensen igen 47-årige Kenneth Linde Simonsen med nøgenbillederne, og denne gang fortalte den nu afdøde mand, at han aldrig havde været i besiddelse af de omtalte nøgenbilleder.

Det fik den 39-årige Jan Weng Jensen op i det røde felt, da han, ifølge eget udsagn, vidste, det var løgn. Derfor slog han, ifølge sin forklaring i retten, Kenneth Linde Simonsen to-tre gange i ansigtet med knytnæveslag. Herefter fulgte den 33-årige Rasmus Stærk trop og slog den dræbte ’et par gange’.

Rasmus Stærk og Jan Weng Jensen blev derefter enige om at efterlade Kenneth Linde Simonsen i engområdet, så han kunne gå hjem til Tarm ’som en lærestreg.’ Ifølge den 39-årige Jan Weng Jensen ’stod han stadig op, da de forlod ham.’

Allan Linde Simonsen kunne i dag se sin brors drabsmænd få deres dom ved Retten i Herning. 

"Sad med bøjet nakke"

De to mænd, der altså nu er dømt for drabet på Allan Linde Simonsens bror, har siddet varetægtsfængslet, siden de blev anholdt få dage efter drabet i februar 2019. Jan Weng Jensen i Herning Arrest, og Rasmus Stærk i Ringkøbing Arrest.

Under sagens forløb har de to adskillige gange afgivet skiftende forklaringer om hændelsesforløbet før, under og efter det fatale overfald på Kenneth Linde Simonsen. Retten i Herning kalder i dag de to dømtes forklaringer for 'særdeles utroværdige, modstridende, usammenhængende, fantasifulde og konstruerede til lejligheden.' Allan Linde Simonsen har selv været til stede i retten og oplevet sin brors drabsmænd på tæt hold.

- De har siddet og rullet med øjnene og smågrint af det hele under flere retsmøder. I dag sad de med bøjet nakke og kiggede ned i bordet. I dag ramte det dem. I dag var det os, der kunne smile, og det var dejligt, fortæller Allan Linde Simonensen.

I alt 41 vidner har givet deres forklaring i sagen. Heriblandt politifolk, ambulancereddere, anmelder og personer, der har relationer til Kenneth Linde Simonsen og til de to drabsdømte mænd.

 


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien 112.