Mads Fuglede bliver ny spidskandidat for Venstre i Ringkøbing-Skjern

Venstres nye spidskandidat i Ringkøbing-Skjern Kommune bliver Mads Fuglede, efter han i dag vandt det interne valg lokalt i partiet.

Mads Fuglede kommer til at stå øverst på stemmesedlen for Venstre i Ringkøbing-Skjern Kommune til næste folketingsvalg. Det står klart, efter han i dag vandt en overbevisende sejr i det interne valg om at blive spidskandidat i kommunen. Mads Fuglede fik hele 228 af de 270 stemmer.

- Man skal kunne mærke at man har fået en kandidat i Folketinget, der fra dag et kan løfte sager fra området her ind på Christiansborg, fortæller Mads Fuglede.

Det nuværende folketingsmedlem har siddet Folketinget siden 2017, og blev ved det seneste folketingsvalg valgt i Københavns Omegns Storkreds. Nu skifter han så valgkreds til det vestjyske og Ringkøbing-Skjern, hvor Venstre har tradition for at stå stærkt.

- Jeg er allerede begyndt et nært samarbejde med borgmesteren, og vi vil holde et møde hver 14. dag, for at tale om, om der er nogle ting jeg skal tage med på borgen, forklarer Mads Fuglede.

Mads Fuglede er blandt andet kendt for sin rolle som USA-ekspert på TV2, og vandt valget om at blive spidskandidat foran Anders G. Jacobsen, Jacob Wagner Storgaard Christensen og Preben Enevoldsen.

Flytter til kommunen

Valget foregik på grund af corona på flere lokale valgsteder, hvor det har været muligt at stemme de seneste dage. I Videbæk blev de seneste stemmer afgivet her til aften, langt fra Mads Fugledes hjem i hovedstadsområdet.

- En kreds som Ringkøbing-Skjern kan man kun repræsentere, hvis man bor i den. Så jeg tror det signal vi har sendt, at vi ønsker at flytte herover hele familien har gjort en forskel. Hvis vi ikke ville det, så tror jeg at en anden havde vundet, forklarer Mads Fuglede.

Den nyslåede spidskandidat regner altså med at blive lokalt forankret hurtigst muligt. Planen er at flytte til det vestjyske med hans kone og søn, faktisk har de allerede været på flere weekendture i området, for at lære det at kende.