Lokal købmand går op mod tobaksproducent: - Det er umoralsk, at de begynder at dumpe prisen

Tobaksproducenten Philip Morris har sænket prisen på deres cigaretter, så de koster det samme som før den hævede tobaksafgift. Min Købmand i Troldhede fjerner nu produkterne.

- Det vil vi simpelthen ikke være med til.

Sådan siger købmand Mathias Bjerg Kristensen i Troldhede om tobaksproducenten Philip Morris' måde at håndtere den øgede tobaksafgift på. 

quoteVi går ikke ind og tager et valg for folk i om de må ryge eller ej. Men vi vil ikke stå inde for den politik, som Philip Morris har sat for dagen

Mathias Bjerg Kristensen, Min Købmand, Troldhede

Derfor kan kunderne ikke længere finde cigaretter i Min Købmand i Troldhede af eksempelvis mærket Skjold. I april satte myndighederne nemlig afgiften op på cigaretter i håbet om at få flere til at kvitte smøgerne - men det har blot fået producenten bag netop Skjold, Phillip Morris, til at sænke prisen, så de nu koster det samme som før den øgede afgift.

- Det er umoralsk, at de begynder at dumpe prisen for at få mere salg, siger Mathias Bjerg Kristensen fra Min Købmand i Troldhede.

Tobaksproducent: Ingen vej udenom

Derfor kan rygerne i byen ikke længere finde cigaretter fra producenten Philip Morris på hylderne. Men spørger man hos Philip Morris, så er prisfaldet blot en konsekvens af den seneste tids priskrig. Efter afgiften blev hævet, har forhandlerne nemlig måtte sælge ud af deres lager til de gamle - og billigere priser. Og det er derfor producenten Philip Morris set sig nødsaget til at sænke prisen:

quoteDet, vi sælger, er lovligt hele vejen igennem, og vi følger reglerne ét hundrede procent

Christopher Arzrouni, Philip Morris

- Vi ville rigtig gerne være den her priskrig foruden, og vi ville rigtig gerne lade højere priser slå igennem i markedet, så folk kunne rykke fra cigaretter – enten ved at stoppe eller rykke til røgfrie produkter, men som markedet er lige nu, så har vi ingen vej udenom, lyder det fra Christopher Arzrouni, der er kommunikationschef hos Philip Morris i Danmark.

Lidl dropper også Philip Morris

Og de er altså i deres gode ret til at sænke prisen.

- Det, vi sælger, er lovligt hele vejen igennem, og vi følger reglerne ét hundrede procent.

Men selvom tobaksproducenten handler indenfor loven rammer, så møder købmanden i Troldhede masser af opbakning fra kunderne. Og han står fast i sin beslutning.

Men burde I ikke bare helt lade være med at sælge cigaretter, hvis I har den her holdning til tobak?

- Vi går ikke ind og tager et valg for folk i om de må ryge eller ej. Men vi vil ikke stå inde for den politik, som Philip Morris har sat for dagen, slutter købmand Mathias Bjerg Kristensen, der fortæller, at varerne fra Philip Morris først kommer på hylderne i Troldhede igen, hvis producenten hæver priserne igen.

Også dagligvarekæden Lidl har valgt at stoppe salget af cigaretter fra producenten Philip Morris.

2:11
Se hele indslaget fra Min Købmand i Troldhede her.