Lis og Heidi trodser deres udfordringer - går 100 kilometer på 24 timer

To kvinder er lige nu i gang med at gennemføre en lang gåtur. De håber, de kan inspirere andre.

For tre år siden blev Lis Kyndesens liv vendt på hovedet. Hun elskede sit arbejde som køkkenleder, og hun elskede at løbe halvmaraton. Men det stoppede pludselig med et smæld.

quoteEn ting er at miste sit arbejde, men også at miste det, som man har som værdi i fritiden, det betyder rigtigt meget. Det vælter fuldstændigt en. Så nu har jeg bare fokus på at finde mit nye jeg

Lis Kyndesen, Fjelstervang

Hun fik en diskusprolaps og en udposning i nakken, der desuden var meget slidt, fortalte lægen. I dag har hun et flexjob, mens hun lever med smerter.

Men det ønsker hun ikke skal stoppe hende, forklarer hun. Derfor er hun lige nu ved at gå 100 kilometer på 24 timer med sin veninde Heidi Hyldgaard.

- Jeg har altid været den person, som gerne vil lave ironman, løbe halvmaratons og prøve mig selv af. En ting er at miste sit arbejde, men også at miste det, som man har som værdi i fritiden, det betyder rigtigt meget. Det vælter fuldstændigt en. Så nu har jeg bare fokus på at finde mit nye jeg, forklarer Lis Kyndesen.

Kæmper med begrænsningerne

Det er ikke første gang, Lis Kyndesen, der bor i Fjelstervang, går 100 kilometer. For tre uger siden gik hun turen med sin 17-årige datter. Det lykkedes på 22 timer og 15 minutter.

Hun beskriver, hvordan turen gav hende noget af det samme, som en halvmaraton gjorde før i tiden. Derfor besluttede hun sig for, at hun ville afsted igen.

- Det er for at bevise for mig selv, at selvom man har nogle skavanker, så kan man nogle andre ting. Det budskab vil jeg egentlig gerne ud med, fordi jeg var helt nede at ligge, da jeg fik at vide, at jeg ikke ville komme ud på arbejdsmarkedet på samme vilkår som før. Der er så mange begrænsninger nu, men gå kan jeg godt - og hvorfor så ikke prøve, siger hun.

70 kilometer inde i turen var der allerede blevet gået en del skridt.
70 kilometer inde i turen var der allerede blevet gået en del skridt.
Foto: Alexandra Lund Lysgaard, TV MIDTVEST

Det er veninden Heidi Hyldgaard helt enig i. Hun kæmper med stress, depression og angst, og først var hun tøvende. Men til sidst besluttede hun sig for at gå med.

quoteDer er mange der siger, ”hvordan kan du gå 100 kilometer, når du kun kan arbejde 10 timer”. Men der kan jeg kun sige, at mine ben ikke fejler noget. Min nakke fejler noget

Lis Kyndesen, Fjelstervang

- Det med at sidde hjemme og have ondt af sig selv, det er bare ikke en løsning. Man kan lige så godt komme ud og udfordre sig selv. Der er mange ting, jeg ikke kan længere, men gå, det finder jeg ro i. Jeg går rigtig meget. Det at gå meget er som terapi, og det er det bedste, jeg ved, forklarer hun.

Natten er rar

Da TV MIDTVEST mødte Lis Kyndesen og Heidi Hyldgaard, havde de godt 30 kilometer tilbage af turen, og optimisme var der masser af.

- Jeg synes, at natten var hyggelig. Der er jo ikke noget, der kan forstyrre en, fortæller Lis Kyndesen.

Når hun ikke går, så arbejder hun to timer om dagen i hverdagene.

- Der er mange, der siger, ”hvordan kan du gå 100 kilometer, når du kun kan arbejde 10 timer”. Men der kan jeg kun sige, at mine ben ikke fejler noget. Min nakke fejler noget.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Sundhed.