Lettede naboer i Troldhede: Ni måneders chikane sluttede med en fuckfinger

En 49-årig mand fra Troldhede er ude af det hus, han lejede. Ifølge naboerne stod han bag omfattende chikane og trusler.

Både politi, foged og udlejer var mødt op tirsdag formiddag for at smide en 49-årig mand ud af sin lejebolig på Østergade i Troldhede.

Ifølge naboerne til den 49-årige har han igennem ni måneder truet og chikaneret dem - blandt andet ved at kaste sten mod ruden hos en af naboerne.

quoteDet er bare rart, at man nu kan føle sig tryg. At man ikke behøver at leve for nedrullede gardiner.

Jette Keller, Troldhede

Men da myndighederne mødte op tirsdag formiddag, var den 49-årige ikke hjemme. Han holdt ifølge TV MIDTVEST's oplysninger ude foran huset og gav "fuckfinger" til politi, foged og udlejer.

Han var flyttet ud allerede mandag aften.

Men selvom den 49-årige sendte en sidste lille hilsen med langemand til sin udlejer, så er udlejeren lettet over at slippe af med sin lejer.

- Det er en god dag i Troldhede, siger udlejer Mikael Christensen.

Lettelse hos naboen

I huset overfor kan Jette Keller også ånde lettet op. Hun er en af de naboer, der har følt sig mest truet af den 49-årige mand.

I oktober fortalte Jette Keller, hvordan det er at leve med den 49-årige som nabo:

- Han råber og skriger efter mig og min datter. Han står og kigger ind af mine vinduer. Jeg kan ikke gå ude på gaden, uden at han råber efter mig.

Med manden væk fra huset er freden genoprettet i den lille by.

- Fantastisk. Det er en lettelse, siger Jette Keller fra Troldhede.

Jette Keller troede næsten ikke sine egne ører, da hun hørte, at planen var at sætte manden på gaden i dag. Derfor har hun taget fri indtil middag, så hun med egne øjne kunne se, om han forsvandt eller ej.

- Det er blevet sagt mange gange, at nu flytter han, men der er ikke sket noget. 

Med de erfaringer Jette Keller har haft med sin nabo, var hun heller ikke helt sikker på, hvordan han ville reagere, og om han kunne finde på at ødelægge noget på hendes hus.

- Det har været skrækkeligt. Det har været daglige trusler, ægkast på vinduerne. Altså, det der råben og skrigen og utryghed, siger en synligt berørt Jette Keller.

- Det er bare rart, at man nu kan føle sig tryg. At man ikke behøver at leve for nedrullede gardiner. Det er en lettelse.

Låsen er nu skiftet ud

Flere gange har politiet været kaldt til Troldhede, når naboerne har følt sig chikaneret af den 49-årige. TV MIDTVEST har tidligere talt med manden selv. Ifølge ham er det naboerne, der chikanerer ham.

- Det kan ikke være rigtigt, at jeg ikke kan få lov at bo her. Jeg synes, det er chikane, når jeg bliver meldt til politiet hele tiden, har den 49-årige mand tidligere sagt til TV MIDTVEST. 

- Jeg har altså også naboer, der ingen problemer er med. Men jeg finder mig ikke i hvad som helst. Hvis nogle naboer generer mig, så generer jeg også dem.

I dag tirsdag kørte den 49-årige selv fra byen. Det er ikke lykkedes TV MIDTVEST at komme i kontakt med ham siden. 

Udlejeren fik med det samme skiftet låsen i den ejendom, hvor den 49-årige havde boet.
Udlejeren fik med det samme skiftet låsen i den ejendom, hvor den 49-årige havde boet.
Sarah Mølsted Andersen, TV MIDTVEST (foto)

I det hus, manden har boet i, gik udlejeren med det samme i gang med at skifte låsen ud.

- Jeg har virkelig lært en lektie. Jeg udlejer aldrig et hus til en, jeg ikke kender, igen, siger udlejer Mikael Christensen.

For otte måneder siden flyttede Jette Keller til Troldhede med sin datter.

Det har været otte måneder i frygt for, hvad naboen nu kunne finde på. Otte måneder med masser af møder med politi og politikere, der ville hjælpe det lille samfund. Otte måneder i en lille by, der på overfladen emmer af tryghed, men under overfladen har været alt andet.

- Nu kan vi få ro og en hverdag til at fungere, uden at vi skal tjekke, om der holder en bil derovre, om vi tør at gå ud til vores egen bil. Frygten for, at der ryger et eller andet igennem ruden lige pludselig. De der kanonslag, der bliver smidt lige uden for vinduerne, siger Jette Keller.

Ni måneders nabostrid i Troldhede er nu ovre, efter at en 49-årig mand er blevet smidt ud.

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien 112.