Lalandia på jobjagt: Skal bruge 300 medarbejdere inden juni

Om få måneder åbner Lalandia i Søndervig, men feriecenteret mangler stadig at finde omkring 300 medarbejdere.

1:51
Feriecenteret søger medarbejder til alt fra rengøring til livredderarbejde.
Foto: Nanna Lykke Smith Rasmussen, TV MIDTVEST

Den 9. juni slår Lalandia dørene op til det splinternye ferieunivers i Søndervig, men inden da har feriemastodonten ikke bare travlt med at få byggeriet gjort færdig, der skal også ansattes hundredvis af nye medarbejdere. Derfor inviterede Lalandia lørdag til jobdag i det lokale golfcenter.

- Vi sætter alle sejl ind på, at vi kan få besat vores funktioner, så vi kan få startet godt op, og det bruger vi alt vores krudt på lige nu, siger Bjarne Bach Hansen, der er centerdirektør for Lalandia Søndervig.

Det kræver stadig en del arbejde, før Lalandia kan tage imod de første gæster.
Det kræver stadig en del arbejde, før Lalandia kan tage imod de første gæster.
Foto: Michael Aarup, TV MIDTVEST

Det er både deltids- og fuldtidsmedarbejdere, som feriecenteret søger, og derfor var det også en blandet skare af interesserede, der var mødt op for at høre mere om jobmulighederne i Lalandia. En af dem, der godt kunne tænke sig et job ved siden af sin skolegang, var Asger Kaiser fra Tim.

- Jeg har været i Lalandia mange gange, og jeg synes, det virker som et interessant sted, og nu var der jobdag, og så kunne jeg lige så godt tage herud at blive inspireret, siger han.

Christina Vlad fra Vildbjerg ville derimod gerne have et fuldtidsjob inden for rengøring, men efter dagens introduktion var hun ikke helt klar til at sætte en underskrift endnu.

- Jeg tænker lidt over det. Jeg er ikke sikker endnu, men det lyder godt, siger hun.

- Vi får travlt, men vi skal nok nå det

Det er ikke hver dag, der åbner en arbejdsplads med 300 nye stillinger i Ringkøbing-Skjern Kommune, og derfor var jobcenteret også rykket til Søndervig i dagens anledning. Kommunen har en af landets laveste ledighedsprocenter, men ifølge jobcenteret er der alligevel brug for de nye jobs.

- Vi har jo nogen, der mangler et job stadigvæk. Vi har nogle, der mangler et flexjob, vi har flere forskellige, der er i jobskifte, siger Susanne Nielsen, der er afdelingsleder af kommunens jobcenter.

Centerchefen håber derfor også, at det lykkedes at få ansat folk til alle ledige stillinger, og han tror på, at det nok skal lykkes.

- Der har været rigtig travlt, og det er dejligt, at der har været så mange for at besøge os. Det giver os en rigtig god mavefornemmelse af, at vi nok skal få sat et godt hold af medarbejdere, til vi skal åbne.

- Vi får travlt, men vi skal nok nå det, siger Bjarne Bach Hansen.

Lalandia i Søndervig er det tredje af sin slags i Danmark. De to andre ligger i henholdsvis Billund og Rødby.