Laksesæsonen er skudt i gang: - Det er en festdag

15. oktober sluttede sidste års laksesæson. I dag blev 2021-udgaven skudt i gang, og det var med både solskin og højt humør.

I et halvt år har laksefiskerne siddet hjemme og trippet for at komme ud og smide snøren. I dag blev de endelig sluppet fri, og det gjorde Skjern Å til et populært sted.

- Efter et halvt års ventetid får vi endelig lov til at komme i gang igen, så det er en kæmpestor dag. Det er ligesom jægernes 16. maj, hvor de må skyde bukke igen. Det er en festdag, siger Kenny Frost, der er daglig leder af Laksens Hus.

quoteNår man er laksefisker af kød og blod, så er man laksefisker året rundt.

Kenny Frost, daglig leder, Laksens Hus

Laksesæsonen løber fra april til oktober, hvilket betyder, at fiskerne hvert år har en længere pause. En pause, der kan være svær at holde ud.

- Når man er laksefisker af kød og blod, så er man laksefisker året rundt, så det er lang tid at gå og vente, så der er blevet bundet fluer og købt nye flueliner og sådan noget, og det gælder stort set os alle sammen, siger Kenny Frost, der også selv er en meget passioneret laksefisker.

Hans Martin Olsen fra Horsens viser dagens fangst frem ved Skjern Å.
Hans Martin Olsen fra Horsens viser dagens fangst frem ved Skjern Å.
Foto: Louise Harkjær Møller, TV MIDTVEST

Dagens fangst

Dagens laksefiskere langs Skjern Å var kommet langvejs fra i håbet om at få den helt store fisk på krogen. En af dem, der havde heldet med sig i dag, var Hans Martin Olsen fra Horsens.

- Det er fantastisk at starte året på den måde. Altså starte sæsonen med at man kun lige får fluen i vandet og så bider den på. Det var en fantastisk oplevelse på denne skønne, skønne morgen, vi har i dag. Så glemmer man kontoret derhjemme med det samme og tænker kun på at være i det, siger Hans Martin Olsen.

quoteSå glemmer man kontoret derhjemme med det samme og tænker kun på at være i det.

Hans Martin Olsen, laksefisker, Horsens

Normalt bliver årets storfanger kåret på årets første fiskedag ved Laksens Hus i Skjern. På grund af Covid-19-situationen har man dog valgt at aflyse arrangementet. I stedet tager den daglige leder rundt og skåler i whiskey med alle de glade fangere.

- Et eller andet sted er laksefiskere én stor familie. Vi kender hinanden på kryds og tværs. Når det så lukker ned et halvt år, så ser man jo ikke de her mennesker, så der er rigtig meget at snakke om og fortælle. De gamle lystfiskerhistorier kommer jo igen og igen. De bliver absolut ikke dårligere. De bliver bedre og bedre med årene. Og vildere og vildere. Og sådan skal det være, fortæller Kenny Frost.

Udover whiskey og snak får laksefiskerne ved åbningsdagen også en indikation af, hvordan den kommende sæson bliver, og her tegner der sig et positivt billede.

- Det er startet rigtig godt. Der er fanget godt med laks, de ser tykke og velnærerede ud. Det tegner til at blive en super sæson, siger Kenny Frost.