Kvart million i feriepenge: Philip troede et kort øjeblik, han havde scoret guldgruben

Ringkøbing-Skjern Kommune har stillet nogle ansatte i plejeområdet flere feriepenge i udsigt, end de var berettiget til.

Philip Holmgaard spærrede øjnene godt og grundigt op, da han tjekkede, hvor mange feriepenge, han havde til gode.

For da han så beløbet, var det mange tusinde mere end det, han havde forventet. Faktisk flere hundrede tusinde mere.

Nærmere bestemt stod der på hans feriepengeoversigt, at der var 249.980 kroner klar til udbetaling for bare tre og en halv optjente feriedage.

- Nu har jeg scoret guldgruben, var min første tanke. Men det faldt hurtigt til jorden igen, for der var tydeligvis sket en fejl, fortæller Philip Holmgaard og fortsætter:

- De 249.000 for tre feriedage er da ok godt betalt. Måske også lidt mere, end hvad retfærdigt er.

Philip Holmgaard arbejdede i en periode i 2019 på et plejecenter i Ringkøbing-Skjern Kommune, og det var derfra, at de mange feriepenge skulle komme fra.

Fejl ærgrer kommune

Philip Holmgaard er ikke den eneste, som Ringkøbing-Skjern Kommune har sat flere feriepenge i sigte, end hvad meningen var.

En anden ansat i kommunen har ifølge sin feriepengeoversigt optjent 1.461.224,34 kroner for 1,23 feriedage. Også her er der tydeligvis tale om en fejl.

En anden ansat hos Ringkøbing-Skjern Kommune kunne læse, at der stod 1.436.224,35 kroner klar i feriepenge.
En anden ansat hos Ringkøbing-Skjern Kommune kunne læse, at der stod 1.436.224,35 kroner klar i feriepenge.
Foto: Privat

Det ærgrer Jens Peter Hegelund Jensen, der er kommunaldirektør i Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Det er sådan en teknisk systemfejl, som sker. Desværre når vi ikke at få rettet manuelt op på fejlen, inden folk får besked om, at de har de her kæmpe store beløb til rådighed, siger han.

Derfor skal kommunen nu arbejde på at få rettet fejlen, så borgerne kan se, hvor meget de egentlig har til gode i feriepenge.

Tanken strejfede Philip

Philip Holmgaard er studerende og bor i Aarhus. Derfor har han ikke alverdens penge at gøre godt med. Og som så mange andre mennesker sikkert havde gjort det, strejfede en tanke ham kort, da han så beløbet på 249.980 kroner.

- Jeg tænkte, at der måtte være sket en fejl, men så studsede tanken mig, at jeg skulle prøve at få pengene udbetalt. Men det kom jeg hurtigt fra igen, siger han.

Hvis den havde været god nok med de mange feriepenge, havde Philip Holmgaard allerede gjort sig tanker om, hvordan de skulle bruges.

- Jeg kunne da godt bruge en tur til USA, siger han med et smil.

Flere ansatte hos Ringkøbing-Skjern Kommune står til at få udbetalt flere feriepenge, end de er berettiget. Kommunen indrømmer fejlen.

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Erhverv.