Kristian Jensen blander sig i sagen om kræmmermarked i Bork Havn

Kræmmermarked i Bork Havn giver nu anledning til politisk diskussion. Folketingsmedlem for Venstre Kristian Jensen ønsker klarhed omkring retningslinjer, så det bliver ens i hele landet.

kristian jensen
Foto: Mass Lisby, TV MIDTVEST

I går kunne TV MIDTVEST fortæller, at kræmmermarked i Bork Havn endnu engang blev lukket.

- Jeg synes det her regeltyranni, vi har, det har taget overhånd. Nogen steder må man holde store loppemarkeder, og man forsamles rigtig mange mennesker. Og så i Bork Havn, under den blå himmel og med masser af frisk luft, der må man så ikke holde et kræmmermarked, siger folketingsmedlem Kristian Jensen fra Venstre Til TV MIDTVEST.

Han vil gerne spørge erhvervsministeren, hvordan man vil sikre, at der kommer klare retningslinjer, så reglerne er ens i hele landet.

Politikommissær for Midt- og Vestjyllands Politi Claus Nørgaard fortalte i går til TV MIDTVEST, at de følger de retningslinjer og bekendtgørelser der kommer.

I Bork Havn var der flere end de 50 personer forsamlingsforbuddet tillader til et kræmmermarked, så derfor var politiet nødt til at lukke det ned.

Forskellige fortolkninger af retningslinjer

Det kan blive politiets ansvar at tolke på retningslinjerne, og ifølge Kristian Jensen, er det et problem, hvis de ikke bliver tolket ens.

- Jeg tror, der er kommet så uklare signaler, at Midt- og Vestjyllands Politi mener, at de har ret i den måde de har tolket på, mens andre politikredse mener noget andet. Godt nok er det forskellige politikredse, men det er et land, det er et regelsæt og det er en regering, der har ansvaret for, at politiet kan tolke det her ens, siger han.

Østjylland Politi har valgt at lade et kræmmermarked i Ry forløbe som planlagt, og har ikke fundet grund til en aflysning, og det er sådan Kristian Jensen ønsker, at det skal se ud i hele landet.

- Det der er væsentligt, det er, at vi igen kan få gang i Danmark. Smitten er så langt nede, at vi skal sørge for, at Danmark det holdes i gang. Også det der holdes i gang ved kræmmermarkeder og lignende, siger han til TV MIDTVEST.

2:24
Indslag fra Nyhederne søndag den 14. Juni: Arrangørerne af Bork Havn Kræmmermarked føler sig udsat for forskelsbehandling i forhold til markeder i Østjylland og Sydjylland