Klublegendes søn vender hjem til Skjern Håndbold

Nogen søger ud og vender aldrig hjem igen - andre gør som håndboldspilleren Emil Bergholt, der nu er tilbage i Skjern Håndbold, hvor både hans karriere og liv begyndte.

Emil Bergholt er nærmest født ind i Skjern Håndbold. Hans far er nemlig den mangeårige Skjern-spiller Henrik Bergholt.

- Det er jo lidt en ekstra familie. Jeg tror, jeg har brugt flere timer i den hal her end de fleste, siger Emil Bergholt.

Faderen spillede 352 kampe. I 2015 fik han selv debut på førsteholdet, så det var følelsesmæssigt smertefuldt, da han to år senere forlod klubben i jagten på mere spilletid.

- Det var jo det, jeg drømte om, siger Emil Bergholt, og hans chef dengang som nu supplerer:

- Vi blev enige om, at det nogle gange kan være sundt nok at komme væk fra mors og fars kødgryder, siger Carsten Thygesen, der er bestyrelsesformand i klubben.

Emil Bergholt skiftede først til Tønder Håndbold og kom så senere til Mors-Thy. Her opnåede han karrierens foreløbige højdepunkt, da holdet tidligere i år vandt den danske pokalturnering.

- Jeg har altid haft det lidt specielt med at møde Skjern, men jeg er også rigtig glad for, at jeg har været væk, siger han.

Emil Bergholts far har spillet over 300 kampe for Skjern Håndbold. Helt præcist 352.
Emil Bergholts far har spillet over 300 kampe for Skjern Håndbold. Helt præcist 352.
Foto: Simon Hyllested, TV MIDTVEST

Nu er han så igen på kontrakt i Skjern i de næste tre år.

- Han er blevet en større og stærkere spiller og mere taktisk dygtig. Han har egentlig udviklet sig positivt på alle parametre, siger bestyrelsesformand Carsten Thygesen.

Selv håber på at kunne gøre Bergholt senior selskab på væggen over Skjern-spillere med mere end 300 kampe bag sig. Foreløbigt er det tal 84, og faren skal lige overbevises først.

- Det griner han bare lidt af, han siger også, at han har en DM-titel her i Skjern, og det har jeg ikke, så det skal vi lige have fikset, siger Emil Bergholt.

Indtil videre er han sammen med resten af Skjern Håndbold kommet godt i gang med den nye sæson. Her indtager de grønblusede en andenplads efter fire kampe.