Kamp om de borgerlige stemmer: Vestjysk stemmesluger prøver igen

Kristendemokraten Kristian Andersen lægger op til dialog med Venstre for at undgå stemmespild, skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Det lykkedes ikke i 2019 - men Kristendemokraternes store stemmesluger i det midt- og vestjyske, Kristian Andersen fra Tarm, har besluttet at gøre endnu et forsøg på at blive valgt til Folketinget - hvis partiet altså bliver opstillingsberettiget.

Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern

- Jeg vil rigtig gerne kvittere for den kæmpe opbakning, vi fik til sidste valg. Der var masser af mennesker, som støttede vores projekt - også økonomisk. Så jeg synes, jeg skylder at genopstille, siger han til dagbladet.

Kristian Andersen fik over 10.000 personlige stemmer ved Folketingsvalget i juni og var dermed knap 200 stemmer fra at skaffe sit parti et sensationelt kredsmandat i Vestjyllands Storkreds. 

Kristendemokraternes flotte valg var medvirkende til, at Venstre for første gang i mange år ikke fik valgt sin kandidat i Ringkøbing-Skjern, som ellers regnes for partiets absolutte højborg.

Skrækscenarie

Kristian Andersen siger til dagbladet, at han håber på at kunne indgå en dialog med Venstre, så de to partier ikke ødelægger hinandens chancer for at komme i Folketinget.

Formanden for Venstres kredsbestyrelse Henrik Østergaard siger til TV MIDTVEST, at han gerne ser en form for samarbejde for at undgå borgerligt stemmespild, men umiddelbart har han svært ved at se, hvordan det skal kunne lade sig gøre i praksis.

- Vi fortsætter i hvert fald ufortrødent vores arbejde med at finde en ny stærk kandidat. Skrækscenariet er jo, at det ender lige som sidste gang, så ingen af dem bliver valgt, siger Henrik Østergaard.

Kenneth Mikkelsen fra Herning var Venstres kandidat i Ringkøbing-Skjern ved valget i 2019, men da det ikke lykkedes ham at komme på tinge, valgte han senere at trække sig.

Venstre vælger sin nye kandidat på et opstillingsmøde den 18. maj.

SE OGSÅ - indslag fra 6. juni sidste år, da det stod klart, at Kristendemokraterne ikke blev valgt til Folketinget.

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Politik.