Kæmpe dag for rejsebranchen: Europa bliver snart frit igen

Udenrigsministeriet har fredag givet nye rejsevejledninger og bekræftet, at alle EU- og Schengenlande som planlagt bliver frit tilgængeligt for danske turister den 26. juni. Rejsebranchen jubler efter et hårdt år.

Humøret er ekstra højt i Ringkøbing her fredag eftermiddag. Rejseselskabet Primo Tours går nemlig på weekend med beskeden om, at alle EU- og Schengenlande som planlagt bliver tilgængelig for alle danskere fra 26. juni.

- Vi har nu ventet og ventet – og så sker det endelig. Det skal naturligvis fejres, siger Bjarke Hansen, der er direktør i Primo Tours.

quoteI løbet af weekenden tror vi, at ketchup effekten for alvor rammer danskerne.

Bjarke Hansen, direktør, Primo Tours, Ringkøbing

Om to uger kan danskerne altså frit tage på sommerferie i Europa – selvfølgelig stadig med øje for covid-19 og de enkelte landes restriktioner – så længe de har et gyldigt coronapas. For en branche, der de seneste halvandet år har haft det særdeles hårdt, er dagen i dag derfor en glædens dag.

- I dag er det tid til at drikke champagne for at fejre, at vi kan rejse frit – og i løbet af weekenden tror vi, at ketchup-effekten for alvor rammer danskerne. Vi mærker i hvert fald en massiv rejselyst fra vores trofaste gæster, der også har ventet på et gult Europa siger Bjarke Hansen, der fejrer den kommende åbning af Europa med en sommerfest for medarbejderne.

Nye fly får luft under vingerne

Trods et usikkert år for rejsebranchen, valgte Bjarke Hansen og Primo Tours sidste år i oktober at stifte sit eget flyselskab under navnet Airseven. Her har Primo Tours i første omgang leaset to Boeing 737-400.

- Vi er klar til at sende rejseglade danskere på en rigtig go' ferie, så de endelig kan få lov til at nyde Middelhavet og en solrig sommerferie, siger Bjarke Hansen. 

Allerede fra i morgen åbner Udenrigsministeriet op for rejser til Cypern, Kroatien, Luxembourg og Schweiz samt visse regioner i Grækenland. Disse steder går nemlig fra at være orange til gule. 

Rejsevejledningens farver