Insekthoteller og tiltalende skraldespande - skoler dyster i naturvidenskab

Både tirsdag og onsdag dyster elever fra skoler i Ringkøbing-Skjern i det landsdækkende naturvidenskabsmaraton.

Byg en tiltalende skraldespand eller fremstil et insekthotel. Det er bare nogle af de opgaver, som omkring 700 elever fra Ringkøbing-Skjern Kommune bliver udsat for i løbet af i dag og i morgen. 

quoteJeg synes, det er meget fedt, fordi det er en mulighed for at få nye venner.

Emilie Raahede Andersen, 6. A, Amagerskolen

Naturfagsmaraton har nemlig ramt kommunen, og det giver eleverne mulighed for at prøve kræfter med naturfag på tværs og i praksis. 

- Jeg synes, det er meget sjovere, fordi man kommer ud og bevæger sig, og man lærer noget mere praktisk, siger Rose Linneberg Reenberg, der går i 6.A på Amagerkolen.

- Og man lærer noget andet, end man gør i klasselokalet, hvor det meget handler om dansk og matematik, tilføjer veninden Emilie Raahede Andersen. 

Skal vække interesse for naturvidenskab

Ikke nok med at eleverne skal udfolde deres kreative naturfaglige evner, så er naturfagsmaratonet også opbygget som en konkurrence. 

- Det her er kulminationen på mange dages arbejde hjemme på skolerne. De har arbejdet på otte forskellige opgaver hjemme på skolerne, og nu mødes de så og dyster mod de andre skoler, siger Caroline Vester Villumsen, der er eventkoordinator fra Naturvidenskabernes Hus

- Det er opgaver, der handler om naturvidenskab, og som indeholder noget engineering. De skal gerne bygge nogle ting og undersøge nogle ting, fortsætter hun.

Og for eventkoordinatoren er der et klart mål med at afholde naturfagsmaraton. 

- Forhåbentlig får eleverne en rigtig god oplevelse med at arbejde med naturvidenskab. Vi vil jo gerne have, at der er flere, der bliver interesseret for det her felt, siger Caroline Vester Villumsen.

- De skal gerne opleve, at de kan bruge det til noget rent praktisk, så mange af opgaverne er meget virkelighedsnære, fortsætter hun.

Mulighed for nye venner

Blandt de deltagende elever bliver det taget godt imod, at undervisningen er på tværs af skolerne.

- Jeg synes, det er meget fedt, fordi det er en mulighed for at få nye venner, siger Rose Linneberg Reenberg.

- Man møder mange, som man kender, men som man ikke lige ser til hverdag, siger Emilie Raahede Andersen

Og selvom det er godt at danne nye venskaber, er de to piger fra 6.A ikke i tvivl om, at det ville betyde meget at vinde konkurrencen. 


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Uddannelse.