Indbrudsbølge fortsætter: Par jager værktøjstyve på flugt

Indbrud i varebiler har nu også bredt sig til Ringkøbing-Skjern Kommune. Et par overraskede i nat værktøjstyve i Tim.

Den seneste uge har der været flere anmeldelser af indbrud i varebiler i både Thisted og Skive Kommune, og nu er turen så kommet til Ringkøbing-Skjern.

I nat klokken 02.25 var nogle indbrudstyve i gang med at tømme en varebil for værktøj på Sneppevej i Tim, men blev jaget på flugt.

- Et par blev opmærksom på, at der skete noget uden for og overraskede dem. Det er sjældent, det sker. Men da de kom ud, stak tyveve af i ukendt retning i en sort stationcar af en art, siger Bjarne Højgaard, politiassistent hos lokalpolitiet i Ringkøbing.

Tyvene kørte ikke helt tomhændede derfra. De fik to boremaskiner og en fugepistol med sig.

Det var dog ikke det eneste sted i kommunen, en varebil fik ubudne gæster. En patrulje er her til formiddag i gang med at undersøge en lignende sag i Tim Kirkeby, hvor der er blevet stjålet elektrisk værktøj for et ukendt beløb.

Samme tyve på spil

Den seneste uge har der været otte indbrud og flere forsøg på det i Skive og Thisted. Politiet har en ide om, at det er de samme, der er på spil.

- Sådan noget her kommer altid i perioder, og vi har erfaring for, at tyvene flytter rundt i landsdelen, siger Bjarne Højgaard.

Indbruddene sker i håndværkerbiler, der holder parkeret privat. Senest er der blevet stjålet værktøj for mellem 10.000 og 25.000 kroner ved hvert indbrud.

De værktøjstyve, det er lykkes Midt- og Vestjyllands Politi at pågribe de seneste år, har været fra Østeuropa.

Endnu engang har en bølge af værktøjstyverier fra varebiler ramt landsdelen.