Hilde-sagen får kommune til at sende brev til beskæftigelsesminister

Hilde-Kristin Reed Mogensen endte efter længere tids kamp med at få forlænget sine sygedagpenge.

Sygedagpengelovgivningen var længe i fokus, da den kræftsyge dyrlæge Hilde-Kristin Reed Mogensen blev frataget sine sygedagpenge kort tid efter, hun var blevet opereret for kræft.

quoteDet opleves ofte, at 22 uger er en meget kort frist til at vende tilbage til job.

Politikere, Ringkøbing-Skjern Kommune

Nu opfordrer flere politikere i Ringkøbing-Skjern Kommune beskæftigelsesministeren til at lave en række lempelser i lovgivningen.

Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Et af de konkrete forslag, som politikerne foreslår beskæftigelsesministeren, Peter Hummelgaard, at ændre, handler om varigheden af sygedagpengene.

- Det opleves ofte, at 22 uger er en meget kort frist til at vende tilbage til job. Der kunne med fordel kigges på, om en udskydelse af denne periode med for eksempel op til 30 uger ville kunne have en betydning for sygedagpengeforløbet, skriver dagbladet, at politikerne argumenterer.

Kristian Andersen fra Kristendemokraterne er byrådsmedlem i Ringkøbing-Skjern Kommune og 2. viceborgmester

Som formand for Beskæftigelsesudvalget og medlem af Økonomiudvalget og Bevillingsnævnet svarer han i videoen herunder på kritikken af sygedagpengereglerne og kommer med forslag til ændringer af lovgivningen. 

Kristian Andersen (KD) forholder sig i videoen her til, hvad kommunen skal gøre ved sygedagpengereglerne.

Endte med forlængelse

Efter længere tids kamp endte Hilde-Kristin Reed Mogensen med at få forlænget sin sygedagpengeperiode.

Men det skete kun efter, hun bad en onkolog om at være mere uddybende i beskrivelserne om hende.

Efter endt periode på sygedagpenge var Hilde-Kristin Reed Mogensen i forvejen blevet lovet, at hun kunne komme tilbage til sit job, når hun var blevet raskmeldt.

Reglerne blev fulgt

Formanden for Socialrådgiverforeningens Region Nord, Trine Quist, mente, da sagen om Hilde-Kristin rullede, at der var et stort hul i lovgivningen.

Men ikke desto mindre slog Kristian Andersen (KD), der er formand for beskæftigelsesudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune, fast, at lovgivningen var blevet fulgt.

Herefter blev det lagt fast, at både politikere og forvaltningen skulle finde ud af, hvordan de i fremtiden ville handle i sager om sygedagpenge. Det er disse handlingsforslag, som de nu har fremsendt til beskæftigelsesministeren.

Indslag fra 17/7-19: Ny afgørelse i sagen om den kræftsyge Hilde Mogensen fra Tim. Nu får hun alligevel lov at beholde sine sygedagpenge

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Politik.