To helikoptere og hundepatruljer ledte efter forsvunden højskoleelev i Hvide Sande

Søndag morgen var både helikoptere og hundepatruljer sat ind for at lede efter en 19-årig pige, der var forsvundet efter en badetur i Vesterhavet ved Hvide Sande.

Opdateret klokken 11.40

Artiklen er opdateren med oplysninger fra lederen af surf-campen.

  Denne weekend er Oure Højskole fra Fyn på surfcamp på Hvide Sande Camping. Natten mellem lørdag og søndag besluttede flere af højskoleeleverne sig for, at de ville bade i Vesterhavet.

  - Klokken 3.40 fik vi meldingen om, at en af eleverne var forsvundet i forbindelse med badeturen, siger Simon Skelkjær, der er vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi.

  Han fortæller, at det var en 19-årig pige fra Sjælland, der var forsvundet.

  Elever fra Oure Højskole på Fyn er på surfcamp og bor på Hvide Sande Camping.
  Elever fra Oure Højskole på Fyn er på surfcamp og bor på Hvide Sande Camping.
  Foto: Niels Bentsen, TV MIDTVEST

  Fundet søndag morgen

  I søgningen efter den forsvundne pige blev der både tilkaldt flere hundepatruljer, redningshelikopteren og en Fennec-helikopter fra Karup.

  Lederen af surfcampen fortæller til TV MIDTVEST, at alle eleverne deltog i eftersøgningen i nat. De er alle i dag meget berørte af situationen, men fortsætter deres surf-undervisning i morgen.

  - Klokken 7.30 blev hun fundet ved en butik i Hvide Sande. Hun var blevet væk og kunne ikke finde tilbage til campingpladsen. Hun var lidt kold, men ellers okay, forklarer Simon Skelkjær.

  Ifølge vagtchefen var den 19-årige pige vendt om, da eleverne var på vej i vandet, fordi hun synes, det var for koldt til at bade i.

  Lederen af surfcampen fortæller, at den 19-årige pige var faldet i søvn i klitterne, men hun var vågnet da helikopteren fløj over hende og lyste,


  Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien 112.