Hænger ud bag Aldi: Danni savner værested i Ringkøbing

Udsatte og hjemløse i Ringkøbing savner et sted, hvor de kan gå i ly for vind og vejr.

Forårsvejret har så småt meldt sin ankomst, men uanset vejrudsigten, så er mødestedet altid det samme for Danni Andersen og en række andre udsatte i Ringkøbing. Og derfor har de sammen et stort ønske til kommunen. 

- Vi kunne godt tænke os en skurvogn, så vi kommer lidt væk fra offentligheden, og så får vi får lidt læ og ikke bliver sjaskvåde, når det regner, siger Danni Andersen.

I Ringkøbing er der et enkelt værested, som har åbent i nogle timer midt på dagen, men det er ikke nok, hvis man spørger Hus Forbi-sælgeren Danni Andersen, der daglig hænger ud bag Aldi i Ringkøbing. 

- Der er kun åbent to timer, og der kan du jo ikke engang få et bad eller vasket tøj. Men det er mest det, at få et sted at være, så vi ikke forstyrrer andre, siger Danni Andersen. 

Nu har Danni Andersen og en række andre udsatte borgere taget fat i kommunen, for at få dem til at hjælpe med at finde en løsning. Problemet er bare, de ikke rigtig føler, der sker noget. 

quoteDet ville være det bedste for Ringkøbing, hvis der var en 24-timer åben varmestue

Danni Andersen.

Måske er et skur ikke den bedste løsning


Men spørger man Hanne Simonsen, der er næstformand i Social- og Sundhedsudvalget i Ringkøbing Skjern Kommune, er det ikke helt rigtigt.

- Vi har tilbud i kommunen, som det er nu, siger Hanne Simonsen, der nu forklarer at kommunen er gået i gang med at undersøge, hvad der kan gøres yderligere for de udsatte. 

- Vi har bedt flere afdelinger om at komme med en faglig vurdering af situationen. Det gør vi for at finde den bedste løsning, og det er ikke nødvendigvis en skurvogn, hvis de i virkeligheden har behov for mere end det, siger Hanne Simonsen

Intet er dog sikkert endnu. 

- Nu skal vi have tingene undersøgt ordentligt først, siger Hanne Simonsen. 

Danni Andersen mener dog, at der snart skal ske noget. 

- Corona gør det bestemt ikke bedre. Mange kan jo ikke blive sat i arbejde eller andet som det er lige nu. De sidder blot og triller tommelfingre, det er ikke godt for nogen. Folk har brug for et socialt samvær, siger Danni Andersen. 

Og hvis Hus Forbi-sælgeren skal drømme stort, er han da heller ikke i tvivl om, at en regulær varmestue, ville være den løsning, der luner mest. 

- Det ville være det bedste for Ringkøbing, hvis der var en 24-timer åben varmestue. Det ville være det bedste for alle i byen, siger Danni Andersen. 

Indtil videre må Danni og de andre udsatte dog væbne sig lidt med tålmodighed. Social- og sundhedsudvalget skal nemlig først behandle de udsattes ønske om et sted at være på et møde i maj.