Gymnastikopvisning i den gode sags tjeneste

På Brejninggaard Efterskole var der søndag eftermiddag gymnastikopvisning, hvor overskuddet gik til Danmarks Indsamling.

Gymnastikopvisningen på Brejninggård er en december-tradition.

Og igen i år går overskuddet fra opvisningen til Danmarks Indsamlingen, som støtter børn på flugt, der har brug for hjælp.

- Det er blevet en tradition for rigtig mange mennesker, og det er vi rigtig glade for, siger Kristian Grell, der er forstander på Brejninggaard Efterskole.

I alt har mere end 2500 gymnaster og tilskuere været forbi efterskolen i løbet af søndagen.

- Det er femte år i træk og med det besøgsantal, der kom i dag og den kæmpe opbakning, der er fra lokalbefolkningen i hele Vestjylland, så er det i hvert fald ikke sidste gang, vi gør det her, siger forstanderen.

Pengene samles ind til Danmarks Indsamlingen ved hjælp af salget i cafeen, samarbejdspartnere, der donerer gaver til tombola, og tilskuere, der donerer.

Gymnastik binder os sammen

En af gymnasterne, der er med til traditionen, er 16-årige Victoria Kathrine Thomsen. Hun er netop vendt hjem fra ungdoms-VM i Japan med en 14. plads.

- Jeg synes generelt bare, at det er mega fedt at komme ud og lave opvisninger, for jeg springer rigtig meget, siger hun.

- Og så er det bare en bonus, at vi samler ind for Danmarks indsamlingen, og at pengene går til et godt formål, siger Victoria Kathrine Thomsen, der både er elev på Brejninggaard Efterskole og går på Outrup Power Tumbling-holdet.

Sidste år samlede Brejninggård Efterskole mere end 20.000 kroner ind og håber at nå samme resultat i år.

Danmarks Indsamling afsluttes den første februar 2020.

På Brejninggaard Efterskole var der søndag eftermiddag gymnastikopvisning, hvor overskuddet gik til Danmarks Indsamlingen

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Kultur.