Gymnasium inviterede til morgenfest med rodeotyr, dansegulv og alkoholfrie drinks

Rodeotyr, sømblok, dansegulv og karaoke er måske ikke lige det, man forbinder med en hverdag i gymnasiet, men det lavede Vestjysk Gymnasium Tarm om på torsdag morgen.

Der var selfiebooth, dansegulv og alt, hvad en god fest behøver.
Der var selfiebooth, dansegulv og alt, hvad en god fest behøver.
Foto: Mette Sonne Rohde, TV MIDTVEST

Torsdag morgen fik eleverne på Vestjysk Gymnasium Tarm sig noget af en overraskelse, da de mødte ind til, hvad, de troede, var en helt almindelig skoledag. Ledelsen havde nemlig i samarbejde med elevernes festudvalg planlagt en morgenfest med rodeotyr, sømblok, dansegulv og kakao- eller juicebong.

- Folk blev ret overraskede, så vi har virkelig taget røven på dem, og det er fedt. Der er god stemning, og folk hygger sig. Det er en kæmpe succes, siger Johanne Østerby Nis-Hanssen, der er medlem af skolens festudvalg.

0:14
Der blev pumpet med basarmen og fyret op for røgmaskinen på morgenfestens dansegulv.

Målet med morgenfesten var at give eleverne en god fællesoplevelse efter corona og at gøre dem opmærksomme på, at man godt kan danse og hygge sig uden at være påvirket af alkohol.

- Jeg håber, de tager noget refleksion om alkohol med sig herfra. Jeg tror måske ikke, det er det, der fylder mest. Jeg tror, de tager en overraskelse med herfra og noget glad stemning, siger rektor på Vestjysk Gymnasium Tarm, Catarina Kastrup, med et smil.

- Vi prøver ikke at omvende folk

Det er anden gang, gymnasiet fyrer op under en fest fra morgenstunden. Første gang, der blev danset limbo og drukket alkoholfrie drinks i skoletiden, var i januar 2020, og det er derfor kun skolens 3.g’ere, der kan huske festen.

- Det var virkelig sådan et bevis på, at man godt kan holde fest uden alkohol, og det ville vi så prøve igen. Det er ikke sådan, at vi prøver at omvende folk helt vildt, men vi prøver at sætte fokus på, at det godt kan lade sig gøre, siger festudvalgsmedlem Johanne Østerby Nis-Hanssen.

Johanne Østerby Nis-Hanssen har som medlem af festudvalget været med til at planlægge overraskelsen for resten af skolen.
Johanne Østerby Nis-Hanssen har som medlem af festudvalget været med til at planlægge overraskelsen for resten af skolen.
Foto: Mette Sonne Rohde, TV MIDTVEST

Om eleverne bliver inviteret til flere morgenfester i fremtiden, må tiden vise. Skolens rektor vil i hvert fald ikke afvise, at mere undervisning kan blive byttet ud med ballondans og karaokesang.

- Det kan ikke udelukkes. Jeg vil helst ikke sige for meget, for det skal jo gerne være en overraskelse, hvis det bliver, men jeg synes, det er en god idé, og hvis festudvalget ønsker det, så bakker jeg op, siger Catarina Kastrup.

Festen varede hele førte modul fra 8:00 til 9:45, hvorefter skoledagen fortsatte som normalt.