Gidsel fik hjælp til at undgå mentalt dyk efter OL

Mathias Gidsel har fået mental hjælp for at undgå at ramme det hul, han faldt i efter VM.

Håndboldkometen Mathias Gidsel fra Skjern ramte et formdyk efter VM i januar, hvor han fik sit internationale gennembrud.

Selv om han var ramt af voldsom træthed efter sommerens OL, har han undgået at falde i et dybt hul efter den seneste turnering med landsholdet.

Derimod har Gidsel været en nøglefigur med mange mål og assister på det GOG-hold, der fører Herre Håndbold Ligaen med maksimumpoint efter ni runder.

22-årige Gidsel har blandt andet fået hjælp fra en mentalcoach fra Team Danmark for at undgå samme problem som i foråret.

Det fortæller han i forbindelse med denne uges landsholdssamling, der kulminerer fra torsdag til søndag med Golden League-kampene mod Norge, Frankrig og Holland.

- Jeg har fået meget hjælp fra en Team Danmark-coach efter OL. Når jeg mærker træthed eller pres, får jeg nu taget det i opløbet, så jeg får styr på det, i stedet for at der kommer en måned eller to, hvor jeg ikke har det godt.

- Det, jeg er mest vred på mig selv over, er, at det skulle tage mig så lang tid at anerkende det og finde hjælp, siger Mathias Gidsel.

Han er også blevet bedre til at håndtere det, der følger med, når man pludselig er blandt verdens bedste håndboldspillere.

- En af grundene til, jeg gik kold, var nok, at jeg gik fra min sølle hverdag til at være landskendt. Der var pludselig mange medier og sponsorting, og jeg skulle forholde mig til, at mange stoppede mig i Netto og andre steder.

Gidsel erkender, at han blev overrasket over presset udefra efter VM.

- Det er nok helt naturligt, at man bliver stresset af en helt ny verden. Efter VM betød det, at jeg ikke havde mere tilbage i tanken og i hovedet. Nu har jeg mere vænnet mig til min nye dagligdag.

- Da jeg som person er lidt privat, havde jeg måske helst været det foruden, men jeg prøver ikke at undgå det. Ingen vil mig jo noget ondt, og jeg er jo også glad for, at folk synes, at jeg er lidt sej, bemærker Gidsel med et smil.

Han har dog stadig brug for at ringe til coachen af og til.

- I perioder med stress og pres. Når vi har mange vigtige kampe, og jeg mellem dem har meget at se til med journalister og sponsorarrangementer. Så er energien ikke så stor, og så skal jeg bruge nogle værktøjer.

Gidsel ligger højt på flere af statistiklisterne i den hjemlige liga med blandt andet 58 mål og 36 assister, men nu gælder det i første omgang landsholdet.

Danmarks kamp mod Norge begynder torsdag 18.15 i Trondheim.