Fyrede medarbejdere hos Højmark Rejser har forståelse: - De er nødt til at agere nu

Højmark Rejser har afskediget samtlige medarbejdere for at sikre firmaets overlevelse på sigt.

Mange virksomheder har på grund af coronakrisen været nødt til at afskedige medarbejdere. Tirsdag kom turen til Højmark Rejser.

Et rødt og orange verdenskort spænder ben for den kommende skisæson, og det betyder, at fyringer har været den eneste løsning for at sikre firmaets overlevelse.

En af dem, der tirsdag fik den triste besked, er den nu tidligere ferierådgiver Jette Lindholm fra Ringkøbing.

- Jeg er så glad for at være her. Så det er selvfølgelig trist, når sådan noget som det skete. Vi er rigtigt, rigtigt berørte af det alle sammen, fortæller hun.

Jette Lindholm har igennem 20 år guidet tusindvis af glade danskere igennem deres skirejser i Italien og Østrig, men det er nu slut.

Samtlige 14 medarbejdere i Højmark Rejser har fået en fyreseddel.

quoteJeg er ansat til at sikre virksomhedens overlevelse. Så på den måde var det jo en nødvendig besked, jeg var nødt til at give.

Majbritt Jensen, adm. direktør, Højmark Rejser

Forståelse for nødvendig besked

For Majbritt Jensen, der er administrerende direktør i Højmark Rejser, var tirsdag langt fra en god arbejdsdag.

Hun tog beslutningen om at fyre samtlige medarbejdere, fordi firmaets fremtid skulle sikres

- Jeg er ansat til at sikre virksomhedens overlevelse. Så på den måde var det jo en nødvendig besked, jeg var nødt til at give, forklarer hun.

Selvom det selvfølgelig ikke er rart at blive fyret, tog Jette Lindholm beskeden med oprejst pande.

- Jeg tænkte, at de ikke kan gøre andet. De er nødt til at agere nu. Vi kan jo ikke bare lade stå til og så ikke have noget at lave, siger hun.

Venter på, at verden åbner

Hos Højmark Rejser – og mange andre steder – venter de nu på, at coronapandemien stopper, så rejseselskabet igen kan sende danskere ud i verden.

- Der skal jo sættes gang i maskineriet igen på et tidspunkt. Spørgsmålet er bare lige, hvornår. Så skal vi være klar til at trykke på speederen, og så skal vi være klar til at rive opsigelserne i stykker igen, siger den administrerende direktør.

Jette Lindholm har seks måneders opsigelse, og hun satser stærkt på, at verdenskortet skifter farve, så eksempelvis skirejser igen bliver aktuelle.

- Det kan godt være, at det er naivt, men sådan er jeg. Jeg ser positivt på det, og jeg tror, at det bliver godt igen inden for det næste halve år, siger Jette Lindholm.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Erhverv.