Friskbagte cookies går som varmt brød

Da Corona-pandemien ramte landet, måtte de tænke kreativt hos Ejvinds Bageri. Friskbagte cookies leveret direkte til folks hoveddør blev løsningen, og på bare tre måneder er salget eksploderet.

3:59
Mens mange andre virksomheder satte produktionen ned under Corona, så skalerede de op hos Ejvinds Bageri takket være en ny cookie-satsning.

Ejvinds Bageri i Hvide Sande blev ramt, da Corona slog til. Deres cafeer lukkede og omsætningen faldt. Men folk skulle stadigvæk kunne få kage, mente familiens yngste søn.

- Så jeg fik ideen til, at vi skulle begynde at kigge hen imod digitalisering. Hvordan kan vi få noget ud til kunderne alligevel, siger Oliver Borggaard Jørgensen.

Han læser til forretningsingeniør og var i praktik i familiebageriet, da han fik den gode ide - hvorfor ikke levere friskbagte cookies til døren? Han pitchede ideen for resten af familien i bagervirksomheden, og så gik det stærkt.

- Fra ideen blev præsenteret, og vi sad og testsmagte første cookie, der gik der cirka en time, og så var de andre med på den. Indenfor den første måned sendte vi 100 cookies ud, så gik der et par uger, og så sendte vi 100 afsted om dagen, siger Oliver.

Lige nu sælger de 1000 cookies om dagen. Det er især virksomheder, der sender cookies til deres ansatte, som sidder på hjemmekontoret. Men det er også bekendte, som sender kager til hinanden, fordi de ikke har mulighed for at ses.

Cookiesene bliver sendt i kasser til hele landet, og fordi salget går så godt, så er bageriet i Hvide Sande allerede nu kommet i pladsproblemer. Det arbejder familiens ældste bror på at løse.

- Lige nu sidder jeg og arbejder på en udvidelse af det nuværende bageri, så vi kan få noget mere produktion, siger Mads Borggaard Jørgensen, der er forretningsingeniør.

Næste mål for familien er, at de vil satse benhårdt på at levere friskbagte cookies til kunder i udlandet. Og allerede nu ser det lovende ud – de leverer nemlig allerede bestillinger til Sverige, Tyskland og Holland.