Særlig mulighed: Unge på kontanthjælp skal cykle fra Vestjylland til Alpe d’Huez

Projektet ’Vejen ud’ vil hjælpe unge kontanthjælpsmodtagere videre ved hjælp af cykling.

Unge mennesker på kontanthjælp skal have mulighed for en frisk start, mener ildsjælene bag det nye projekt ’Vejen ud’.

Og den friske start skal de finde på en cykeltur fra Ringkøbing-Skjern Kommune til Frankrig. En cykeltur, der ender på bjerget Alpe d’Huez.

- Vi vil booste de unge menneskers tro på egne evner, fortæller projektleder Kurt Nybo og fortsætter:

- Det er de færreste, der får muligheden for at komme med på sådan en cykeltur på 1700 kilometer og så med de sidste 13,5 kilometer op ad bjerget. Det er en fantastisk oplevelse.

Kurt Nybo er projektleder på 'Vejen ud'.
Kurt Nybo er projektleder på 'Vejen ud'.
Foto: Sofie Kyed, TV MIDTVEST

Håber på en succes

To mulige cykelryttere mødte op på første informationsmøde, og en af dem er Katja Wiencken fra Tarm, der til daglig er på kontanthjælp.

Hun er interesseret i at komme med på turen.

- Jeg synes, jeg mangler en udfordring i mit liv. Jeg vil rigtig gerne vise folk, at jeg kan starte et projekt og rent faktisk også afslutte det igen med en succes, forklarer hun.

Det er Sisse Hedegaard Grinderslev fra Tarm enig i. Hun har været på kontakthjælp, siden hun måtte stoppe på sin uddannelse på grund af stress og efterfølgende depression. Hun overvejer nu at deltage i projektet.

- Det kunne godt være noget andet medicin til hjernen, siger hun.

quoteVi synes, vi som virksomhed har et ansvar for at hjælpe unge mennesker i gang. Vi har evnerne, og så har vi også pligten

Helle Juel, HR-chef, Vestjyllands Andel

Samarbejde med virksomheder

Projektet ’Vejen ud’ er et samarbejde mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og virksomheder i området, og de unge skal andet end at cykle.

Sideløbende med to ugentlige fælles cykelture skal de unge også i virksomhedspraktik. Lige nu er syv virksomheder tilknyttet projektet. En af dem er Vestjyllands Andel.

- Vi synes, vi som virksomhed har et ansvar for at hjælpe unge mennesker i gang. Vi har evnerne, og så har vi også pligten, siger HR-chef Helle Juel.

Et nyt projekt i Ringkøbing-Skjern vil samle unge kontanthjælpsmodtagere op og give dem en succesoplevelse

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Samfund.