Fødevarestyrelsen melder minkavler til politiet

Fødevarestyrelsen melder minkavler til politiet, efter DR afslørede, at han afleverede prøver fra mink, han vidste, ikke var smittet med corona.

Det bliver nu Midt- og Vestjyllands Politi, der skal efterforske sagen om minkprøver fra minkavler Niels Christian Poulsen fra No. 

Onsdag oplyser Fødevarestyrelsen i en email til TV MIDTVEST, at styrelsen nu har meldt avleren til politiet. 

- Fødevarestyrelsen har i dag politianmeldt minkavler Niels Christian Poulsen til Midt- og Vestjyllands Politi. Politianmeldelsen sker på baggrund af oplysninger bragt af Danmark Radio i sidste uge, skriver Fødevarestyrelsen i mailen.  

Politianmeldelsen sker efter at DR Nyheder har beskrevet, hvordan Niels Christian Poulsen fra No ved Ringkøbing sidste år tog coronaprøver fra sine mink på "den kreative måde".

Myndighederne havde påbudt minkavlerne at tage regelmæssige prøver af dyrene for at stoppe spredningen af coronasmitte, og den kreative metode gik angiveligt ud på, at avleren tog prøver fra døde mink, som ikke var smittet med corona for at få udbetalt en større erstatning.

Dyrenes sundhedstilstand betød i efteråret en stor forskel i det beløb, som en minkavler kunne få udbetalt i erstatning. Ifølge DR var der godt 200 kroner i forskel pr. avlsdyr - alt efter om minken var smittet eller ej.

Det er disse afsløringer, som Fødevarestyrelsen nu reagerer på.

Dykke længere ned i fryseren

Det er to journaliststuderendes interview med Niels Christian Poulsen og hans samarbejdspartner, der har fået sagen til at rulle. I interviewet beskrev samarbejdspartneren, hvordan man kunne "dykke lidt længere ned i fryseren" for at tage prøver fra døde dyr, der var erklæret fri for corona.

- Det er da rigtigt, at vi har da sendt et hold prøver ind, hvor det var den kreative måde, hvor vi siger, de er jo i zone, de skal aflives, det giver simpelthen ikke mening at få dem erklæret smittet. De var jo dødsdømt på det tidspunkt, lød forklaringen fra Niels Christian Poulsen til de to journaliststuderende.

TV MIDTVEST har været i kontakt med Niels Christian Poulsen, der ikke ønsker at kommentere sagen. 

Fødevarestyrelsen skriver i mailen, at styrelsen heller ikke ønsker at kommentere sagen yderligere, fordi den nu er en sag for politiet. 

Styrelsen har tidligere givet sit syn på sagen;

 - At snyde med prøvesvarene for at få en højere erstatning fra statskassen er både ulovligt og kan have udsat medarbejdere i minkfarmen for en smitte, der kunne have været opdaget.

0:44
Mulig snyd med coronaprøver fra mink kan nu koste en lokal minkavler en politianmeldelse.