Flere end 1000 tyvekoster: 38-årig har tømt stribe af dødsboer under begravelser

Politiet fandt flere end 1000 tyvekoster på hendes adresse, da man slog til.

I begyndelsen af marts slog kvinden til mod en familie, der var til begravelse i Skjern Kirke.
I begyndelsen af marts slog kvinden til mod en familie, der var til begravelse i Skjern Kirke.
Foto: Frederik Helms, TV MIDTVEST

En 38-årig kvinde har i mindst fire tilfælde tømt et dødsbo i Midt- og Vestjylland, mens familien sad til begravelse. 

Senest har hun været på spil i Skjern, hvor en tidligere guldsmeds hjem blev tømt, mens de pårørende var samlet i kirken. 

Men nu er det efter alt at dømme slut med kvindens tvivlsomme fremgangsmåde. Torsdag blev kvindens nordjyske hjem ransaget. 

- Når vi snakker med de forurettede har de været sønderknuste. Det giver et godt signal, at politiet kan gå tilbage og sige til dem, at vi har opklaret det, fortæller politikommissær Knud Lauridsen fra Lokalpolitiet i Ringkøbing. 

Været på spil i hele landsdelen

Med assistance fra Nordjyllands Politi blev kvinden torsdag opsøgt på hendes adresse i det nordjyske. Her fandt betjentene flere end 1000 tyvekoster, hvoraf mange ifølge politiet kan knyttes til dødsboer, der er blevet tømt under begravelser. 

- Modus er den samme. Hun slår til, når folk er til begravelse, lyder det fra Knud Lauridsen, der tilføjer, at kvinden endnu ikke har afsløret, hvordan hun har fundet frem til dødsboene.

Kvinden har blandt andet besøgt dødsboet tilhørende familien Østertoft, der driver en smykkebutik i Skjern.
Kvinden har blandt andet besøgt dødsboet tilhørende familien Østertoft, der driver en smykkebutik i Skjern.
Foto: Frederik Helms, TV MIDTVEST

Kvinden har erkendt fire tyverier fra dødsboer i Midt- og Vestjylland. Det drejer sig om tyverier i Naur ved Holstebro, Dejbjerg og Lyne ved Skjern og Skjern by. 

Men politiets efterforskning peger på, at kvinden meget vel kan have været på spil andre steder i landet. 

- Vi ved helt konkret, at hun har været på en adresse på Fyn. Det har hun erkendt, forklarer Knud Lauridsen.

Derudover har politiet fået bekræftet, at kvinden har solgt tyvekosterne til guldsmede og marskandisere i Aarhus. De skal dog ikke regne med et retsligt efterspil, da de ifølge politiet har handlet i god tro. 

Men antallet af tyvekoster kan potentielt være højere end 1000, lyder vurderingen.

Hos familien Østergaard glæder man sig over nyheden.

- Det er så godt politiarbejde. Nu venter vi spænding på at se om alle Toves smykker er i blandt, siger familien fra Skjern til TV MIDTVEST. 

Efterlyser ejere

Hos Lokalpolitiet i Ringkøbing venter nu et større opklarings- og registreringsarbejde. Det skyldes, at de mange tyvekoster skal matches med deres rette ejermænd. 

- Vi snakkede med en forurettet, der græd i telefonen af glæde. Det gør noget ved os som politifolk, at vi kan være med til det her, lyder det fra Knud Lauridsen. 

Han opfordrer personer, der har haft besøg af en tyv under en begravelse, til at tage kontakt til politiet. Samtidig bør man anmelde episoden, hvis man ikke allerede har gjort det. 

Samtidig vil politiet nu fortsætte deres efterforskning i sagen, mens kvinden i første omgang har fået lov til at komme på fri fod igen.

Politiet kan kontaktes på telefon 1-1-4.