Fem borgere dukkede op, da Rasmus Paludan inviterede indenfor i Hoven

Stram Kurs afholdt i dag infomøde, efter de har købt den gamle friskole i Hoven. Der dukkede i alt fem borgere op.

Rasmus Paludan mødte lørdag fem borgere fra Hoven.
Rasmus Paludan mødte lørdag fem borgere fra Hoven.
Foto: Alexandra Lund Lysgaard, TV MIDTVEST

Landsbyen Hoven ved Tarm blev sat på den anden ende i sidste uge, da partiet Stram Kurs med Rasmus Paludan i spidsen købte byens gamle friskole på en tvangsauktion.

Flere borgere har udtrykt sig negativt om deres nye nabo i medierne, og derfor åbnede Rasmus Paludan i dag dørene til et infomøde. På mødet ville han fortælle om partiets planer med skolen, som nu skal bruges som kursuscenter.

Den mulighed greb i alt fem borgere.

- Jeg tænker, det er fem rebeller, som har valgt at gå imod den kollektive linje i Hoven om ikke at komme til mødet. Det synes jeg selvfølgelig er dejligt, men jeg synes, det er ærgerligt, at de andre ikke kommer, for de vælger jo så at forblive fordomsfulde i stedet, siger partileder Rasmus Paludan og fortsætter:

- Mange borgere i Hoven har opført sig meget mærkeligt og ret hysterisk over, at Stram Kurs har erhvervet ejendommen her i Hoven. Så jeg mente, at jeg ville vise mig fra min åbne side, som jeg altid gør, og så kunne de få mulighed for at komme og stille spørgsmål her i dag. Det er den mulighed, de har fået, og det var en once-in-a-lifetime mulighed, for vi holder ikke flere infomøder.

Flere borgere i Hoven har kritiseret deres nye nabo, men fem valgte alligevel at møde op på dagens infomøde.
Flere borgere i Hoven har kritiseret deres nye nabo, men fem valgte alligevel at møde op på dagens infomøde.
Foto: Alexandra Lund Lysgaard, TV MIDTVEST

Håber, det kommer til at gå godt

En af de fem fremmødte er maskinarbejder Bjarne Kristensen, der bor i Hoven. Han mener, han fik svar på sine spørgsmål.

- Vi kan jo ikke andet end håbe på, at det kommer til at gå godt. At der ikke bliver alt for meget ballade herude, siger han.

Han ser positivt på fremtiden.

- Det kan godt være, det måske bliver lidt svært i starten, men længere henne så tror jeg faktisk, vi finder ud af det.

quoteDet, der gælder, det er, at nu ejer Stram Kurs og nogle andre foreninger den her ejendom, og så rager det sådan set ikke borgerne i Hoven, hvad vi bruger den til.

Rasmus Paludan, partiformand, Stram Kurs

Kursuscenter på vej

Stram Kurs planlægger at tage lokalerne i Hoven i brug for første gang til partiets rigskongres fra 31. december til 1. januar, fortæller Rasmus Paludan, der dog allerede har brændt en koran foran bygningen i en direkte sending på Facebook.

Lokalerne skal primært bruges til undervisning og idræt, siger han.

- Det er derfor, vi nu har en stor boldbane, hvor idrætsklubben kan udøve sport, og vi har også en gymnastiksal. Og så har vi mulighed for, at vi kan holde møder og foretage undervisning her i bygningen, siger han.

Han mener ikke, at borgerne har ret til at blande sig i, hvordan partiet vil bruge stedet.

- Det, der gælder, det er, at nu ejer Stram Kurs og nogle andre foreninger den her ejendom, og så rager det sådan set ikke borgerne i Hoven, hvad vi bruger den til, slår han fast.