Fangstgaranti? Oversvømmelser sendte tonsvis af fisk på afveje

Weekendens massive mængder nedbør fik et vestjysk dambrug til at flyde over. Det har gjort en nærtliggende sø til lidt af et fiskespot.

1:55
Fredagens massive regnskyl fik bassinerne i et dambrug få hundrede meter fra Kulsøen til at flyde over - derfor svømmer der lige nu kilovis af ørreder rundt i søen og Vonå.

- Vi står som sild i tønde, lyder det. 

Det er egentlig en velvalgt metafor, han finder frem, lystfisker, Lars Jensen fra Skjern. Han og cirka 100 andre er søndag stimlet sammen omkring Kulsøen ved Troldhede. De er der for at fange fisk. Mange fisk.

- Det er jo sjovt bare at vippe snørren, og så er der næsten bid med det samme. Det er vi ikke vant til, siger Lars Jensen. 

Selvom Lars Jensen er ivrig lystfisker er der tale om en oplevelse udover det sædvanlige
Selvom Lars Jensen er ivrig lystfisker er der tale om en oplevelse udover det sædvanlige
Foto: Line Sahl, TV MIDTVEST


Kulsøen er normalvis et udmærket fiskespot, men i dag er det helt ekstraordinært. Lørdag blev et nærtliggende dambrug nemlig oversvømmet af massive mængder regn. 

Det medførte, at adskillige tons regnbueørreder og guldørreder skyllede op fra dammene og strømmede ned mod Kulsøen. 

Både i vandoverfladen og på bredden lå der fisk, der ikke overlevede rejsen fra dambruget
Både i vandoverfladen og på bredden lå der fisk, der ikke overlevede rejsen fra dambruget
Foto: Line Sahl, TV MIDTVEST

Der løber en å tæt fra dambruget ned til søen, men mange af fiskene er formentlig skyllet over cirka 200 meter land. I hvert fald ligger der utallige døde fisk på jorden mellem dambruget og nærmeste søbred. 

Selvom Lars Jensen er ivrig lystfisker er dagens fiskeri en oplevelse ud over det sædvanlige. 

- Det er jo en kombination. Det er sjovt at prøve, men jeg er også glad for at kunne hjælpe lidt til med at rydde op. Det er ikke godt for systemet, at der er så mange fisk, siger han. 

Lars Jensen ved endnu ikke, hvordan fiskene skal tilberedes, men med dagens store fangst kunne der blive tale om flere typer tilberedning.

- De store kulryger vi, og de små varmeryger vi. Der bliver nok lidt til vores venner også, siger han.