Familie sover ude i kulden: - Vi går ikke så meget op i temperaturer

Familien Roed Rasmussen fra Ringkøbing nyder at sove i et shelter i haven - også selv om temperaturerne sniger sig under frysepunktet.

Der er nok mange, der vil betakke sig, men man kan sagtens sove udenfor, selv om temperaturerne sniger sig under frysepunktet.

Sådan lyder det i hvert fald fra familien Roed Rasmussen fra Ringkøbing. 

Familien nyder at sove i et shelter i haven, og traditionen er ikke sat på pause, selv om kalenderen siger vinter. De sover som regel ude hver weekend, og natten til onsdag stod den også på overnatning i det fri. 

Ifølge DMIs hjemmeside blev der i Ringkøbing-Skjern Kommune målt temperaturer ned til minus 3,6 grader, men det generede ikke den vestjyske familie.

- Vi går ikke så meget op i temperaturer. Vi kunne godt mærke, at det var koldt, men vi har sovet fint, fortæller Per Roed Rasmussen.

Udover ham består familien af mor Karina og børnene Benjamin på 11 og Isabella på otte år.

- Vi gør det mest for hyggens skyld, og børnene er vilde med det. Derudover synes jeg også, at man bliver frisk på en anden måde af at sove ude. Vores huse bliver tættere og tættere, og derfor giver det noget at sove i det fri, siger Per Roed Rasmussen. 

Hvis man skulle få lyst til at følge Ringkøbing-familiens eksempel kræver det først og fremmest noget varmt tøj - inklusiv en god hue. Læg dertil en varm sovepose og et liggeunderlag - så er man godt rustet, vurderer Per Roed Rasmussen.

Men kan man undgå at fryse, når det er frost?

- Det kan godt være koldt for ansigtet. De to små kravler bare helt ned i soveposen, men vi andre skal lige op og have lidt luft engang imellem - og så kan det godt bide lidt i ansigtet, siger Per Roed Rasmussen.

Børnene Benjamin og Isabella elsker at overnatte i det fri.
Børnene Benjamin og Isabella elsker at overnatte i det fri.
Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Vejr.