EM-feber i Skjern: Butikker går all in på rødt og hvidt

Lige nu er er Skjern ved at blive klædt i to bestemte farver. Og den får ikke for lidt. Det er handelsforeningen, der står bag i anledning af EM i fodbold.

Kommer man til Skjern i disse dage, så er man ikke et sekund i tvivl om, at her er tale om en by, der godt tør skilte med nationalfølelsen.

- Flagene skal vi da have ud på gaden og så ballonerne inde i butikken. Dem må vi hænge ned fra loftet herinde, lyder det fra Majbritt Vendelbo Vestergaard, butikschef i Matas, Skjern.

quoteJamen, hvis ikke jeg skulle være forgangskvinde for at gå all in, hvem skulle så?

Mette Christensen, bychef Skjern Handelsforening

60 ud af 70 butikker i Skjern Handelsforening er lige nu ved at trække byen helt i rødt og hvidt i anledning af det nært forestående EM i fodbold, som sparkes i gang fredag.

- Så det bliver festligt at komme i Matas. Det kan I tro, fortsætter Majbritt Vendelbo Vestergaard.

Rundt i byens gader er byens chef for handelsforeningen på vej rundt med rødt og hvidt udstyr til butikkerne. Der skal blandt andet deles cirka 3000 balloner og en masse Dannebrogsflag ud i byen.

Hun går selvfølgelig selv all in iklædt rødt og hvidt.

- Jamen, hvis ikke jeg skulle være forgangskvinde for at gå all in, hvem skulle så?

- Det falder helt naturligt, lyder det fra Mette Christensen, bychef Skjern Handelsforening.

Sjovt at være bychef

Hun nyder at se ekspedienterne i butikkerne følge trop.

- Det er bare sjovt at være bychef, når man kommer ind og ser, at de har hatte på og trøjer på. Vi trænger til noget sjovt, påpeger hun.

Det er handelsforeningen, der har tage initiativ til det farverige tiltag i Skjern, og det vækker begejstring hos de handlende i byen.

- Det er fedt, at handelsforeningen bakker op omkring det her og laver nogle aktiviteter. Så selvfølgelig skal vi også støtte op omkring det, siger Majbritt Vendelbo Vestergaard, butikschef i Matas, Skjern.
- Det er fedt, at handelsforeningen bakker op omkring det her og laver nogle aktiviteter. Så selvfølgelig skal vi også støtte op omkring det, siger Majbritt Vendelbo Vestergaard, butikschef i Matas, Skjern.
Foto: Selma Bjørnestad Kvist Åstrøm, TV MIDTVEST

- Det bliver da fedt. Vi skal da fejre de danske drenge, så det er vi bare klar på. Mon ikke også vi lige skal lave en lille konkurrence, hvor folk de kan oddse på, hvad stillingen er?, siger Majbritt Vendelbo Vestergaard, butikschef i Matas, Skjern og tilføjer:

- Det er fedt, at handelsforeningen bakker op omkring det her og laver nogle aktiviteter. Så selvfølgelig skal vi også støtte op omkring det. Det bliver festligt for vores kunder at komme til Skjern.

Klar med mere hvis Danmark når langt

Det var et medlem i handelsforeningen, der fik idéen, og når foreningen gør så meget ud af at hjælpe butikkerne med at uddele udstyr til fodboldfesten, så er det for at lette arbejdet i de i forvejen travle butikker.

quoteHvis Danmark går hele vejen, så garanterer jeg, at så bliver der flaget.

Mette Christensen, bychef Skjern Handelsforening

- Man ved jo godt, at når man passer sit arbejde, så kan man måske godt synes, ideen er god, men man får ikke lige købt de der balloner eller flagene.

- Nu bliver de leveret lige til disken og er klar til at puste op, og så er det bare at gå i gang, fortæller bychefen.

Flagstænger på gaden vidner om, at hun har mere rødt og hvidt i ærmet, hvis Danmark skulle klare sig godt til EM.

- Hvis Danmark går i finalen eller semifinalen måske, så har vi flagstængerne sat op, så vi er klar til at hejse Dannebrog. Hvis Danmark går hele vejen, så garanterer jeg, at så bliver der flaget. Det er vi klar til, slutter Mette Christensen, mens hun iler videre til de butikker, hun mangler at besøge i den fodboldglade by.

Danmark spiller sin første kamp lørdag mod Finland i Parken.