Efter intern V-rokade: Erik Poulsen får plads i Europa-Parlamentet - hvis han vil have den

Den midt- og vestjyske venstremand, Erik Poulsen fra Stadil-Vedersø ved Ringkøbing, står til at overtage posten i Europa-Parlamentet. Om han takker ja er endnu uvist.

Erik Poulsen har især deltaget aktivt i ulvedebatten, og han er overbevist om, at det har været med til at gøre ham mere synlig, har han tidligere udtalt.
Erik Poulsen har især deltaget aktivt i ulvedebatten, og han er overbevist om, at det har været med til at gøre ham mere synlig, har han tidligere udtalt.
Foto: Michael Lyck Poulsen, TV MIDTVEST

Karen Ellemann (V) forlader Folketinget og overlader sit mandat til Kim Valentin.

Det betyder, at Kim Valentin må forlade sin plads i Europa-Parlamentet, og spørgsmålet er så, hvem der skal overtage den post.

Det kan blive den midt- og vestjyske venstremand, Erik Poulsen fra Stadil-Vedersø ved Ringkøbing, da han er valgt som Venstres spidskandidat til Europa-Parlamentet i Vestjyllands Storkreds.

- Hvis Erik Poulsen vil have posten, så er pladsen i Europa-Parlamentet hans, siger Kim Valentin til TV MIDTVEST.

Der var allerede spekulationer om, at et udfald efter folketingsvalget kunne være, at Erik Poulsen kunne få pladsen i Europa-Parlamentet. Dengang skrev Erik Poulsen sådan her.

Formanden for Venstre i Midtjylland Jens Nicolai Vejlgaard Christensen, håber Erik Poulsen takker ja.

- Erik er første suppleant, og hvis det er muligt, så håber jeg, at der kan findes en løsning, så Erik kan indtræde i Europa-Parlamentet, men det må tiden vise, hvad der praktisk er muligt, siger formanden.

Kim Valentin var ellers på vej til Bruxelles og Europa-Parlamentet. Her skulle han overtage pladsen fra Linea Søgaard-Lidell (V), som er blevet valgt ind i Folketinget og derfor stopper i parlamentet.

Pladsen kan gå til en Danmarksdemokrat

Vælger Erik Poulsen ikke at tage mandatet, går pladsen til Charlotte Munch, der fik 2.846 stemmer ved valget i 2019. Men hun er siden skiftet til Danmarksdemokraterne, for hvem hun blev valgt til Folketinget for fjorten dage siden. 

Efter hende står Theresa Blegvad med 2.334 personlige stemmer ved EP-valget. Men hun er siden skiftet til Konservative.   

TV MIDTVEST arbejder på at få en kommentar fra Erik Poulsen.