Dusør udloves: Dyre karper stjålet fra privat hjem i Ringkøbing

Politiet er på bar bund i en sag om stjålne koi-karper. Ejer, Allan Klokker, udlover nu en dusør på 5000 kroner til den eller dem, der kan hjælpe til opklaringen.

Koikarper til en værdi af 25.000 kroner er blevet stjålet fra et privat hjem i Ringkøbing.
Koikarper til en værdi af 25.000 kroner er blevet stjålet fra et privat hjem i Ringkøbing.
Foto: Privatfoto

Fredag morgen stod Allan Klokker op klokken 6. Som altid rullede han sit gardin i soveværelset fra, men synet, der mødte ham fra havedammen i haven, var langt fra, som det plejer at være.

- Der plejer jo at være gang i vandet, men der var slet ingen liv derude, fortæller koi-karpeentusiasten fra Ringkøbing.

I nattens mulm og mørke er ukendte gerningsmænd sluppet afsted med at stjæle hans 15-20 store koi-karper fra et bassin i hans private hjem på Kongevejen i Ringkøbing.

quoteDe er håndtamme og meget tillidsfulde. Så de betyder meget for os og for alle, der er kommet i vores have.

Allan Klokker, Ringkøbing

Allan Klokkers koi-karper er tamme og bliver håndfodret. Nu er de allesammen stjålet.
Allan Klokkers koi-karper er tamme og bliver håndfodret. Nu er de allesammen stjålet.
Foto: Privatfoto

Allan Klokker har haft koi-karper i haven i 10 år. Det, der begyndte som nogle få karper, tog hurtigt fart. Og i løbet af årene kom flere af de store, flotte fisk til. Men nu er havedammen helt og aldeles tom.

quote(...) vi hører meget gerne fra nogen, der kan have set eller hørt noget mistænkeligt i området omkring Kongevejen.

Martin Bjerg, politiassistent, Lokalpolitiet i Ringkøbing

- Jeg tænkte først, at der havde været en odder forbi. Men havde det været et dyr, der havde taget fiskene, så ville der have været spor, afbidte hoveder og skeletter. Og der var ikke efterladt et eneste spor.

Stor affektionsværdi

Politiet kan ikke afvise, at der kan være tale om et dyr på rov, men Allan Klokker er sikker på, at fiskene er blevet stjålet. Der er nemlig tale om særdeles dyre koi-karper - og flere af fiskene var op til 85 centimeter i længden. 

- Når jeg selv har flyttet dem, så tager det op til 45 minutter, så jeg tænker, at den eller dem, der har stjålet fiskene har haft forstand på koi-karper, forklarer Allan Klokker og fortsætter:

- Vi er alle kede af det, og jeg er sur over, at der er nogle, der ikke kan kende forskellen på dit og mit, siger han.

Til politiet har Allan Klokker oplyst, at koi-karperne har en værdi af cirka 25.000 kroner. Men det er lavt sat, siger han. For slet ikke at tale om affektionsværdien.

- De er håndtamme og meget tillidsfulde. Så de betyder meget for os og for alle, der er kommet i vores have. Det er en oplevelse at have dem, siger han.

Derfor har Allan Klokker også sat jagten ind på at få sine elskede koi-karper tilbage. I dag udlover han en dusør på 5000 kroner til det tip, der kan føre ham eller politiet på rette spor.

Også Allan Klokkers 8-årige søn har været glad for koi-karperne i havedammen.
Også Allan Klokkers 8-årige søn har været glad for koi-karperne i havedammen.
Foto: Privatfoto

- Hvis nogen hører om nogen eller kender nogen, der pludselig har en 15-20 store koi-karper i havedammen, så må de gerne kontakte mig. For det vil kræve en stor investering og være ret unormalt, mener Allan Klokker.

Sagen er meldt til politiet, og her håber man også på hjælp fra offentligheden.

- Vi kan ikke gøre så meget lige nu, men vi hører meget gerne fra nogen, der kan have set eller hørt noget mistænkeligt i området omkring Kongevejen, fortæller politiassistent ved Lokalpolitiet i Ringkøbing, Martin Bjerg.

Der tomt i havedammen på Kongevejen i Ringkøbing. Og lige nu ved Allan Klokker ikke, om der nogensinde kommer liv i vandet igen.

- Nu bliver det vinter, men måske til næste år. Lige nu har jeg lidt opgivet håbet om at få fiskene igen, men man skal jo aldrig sige aldrig.