Dorthe har sagt lærerjobbet op for at leve af YouTube

Dorthe Berg Nielsens eventyr startede med madvideoer. Siden da er også undervisningsvideoer i dansk kommet til. Nu satser hun på at leve af universet.

Der er dem, der bare tænker tanken. Og så er dem, der springer ud i det. 

42-årig Dorthe Berg Nielsen tilhører den sidste kategori. 

Siden august har den tidligere lærer valgt at satse hele butikken på sit videounivers og vinke farvel til fast indkomst og 8-16-job.

- Jeg kan godt lide at vide, hvad jeg har med at gøre. Så det er virkelig grænseoverskridende at springe ud i det her, lyder det fra Dorthe Berg Nielsen, der indtil sommerferien var ansat som lærer på en specialskole. 

quoteJeg har ikke fortrudt det så meget som et eneste sekund

Dorthe Berg Nielsen

Iværksættereventyret blev grundlagt for fire år siden med YouTube-kanalen 'Mad I Trin', hvor Dorthe Berg Nielsen i trin guider til alt fra svensk pølseret til tortilla med varmrøget laks.

- Det er gået over al forventning. Jeg vidste ikke en gang, hvad YouTube var, da jeg startede det her. Men det gjorde min søn, husker hun.  

Siden da har hun udvidet sit videounivers med YouTube-kanalen 'Lær I Trin', hvor hun har lavet undervisningsforløb i dansk, historie samt tegn til tale.

Nu vil hun gøre de to kanaler til en levevej. 

- Jeg kan ikke leve af gratis videoer. Derfor skal jeg have nogle fonde eller en onlineskole med, siger hun. 

Allerede en succes

I skrivende stund er skjernboens mest populære video en gennemgang af en opskrift på chokoladekage med hvid glasur; den har mere 50.000 trykket 'play' på. Men antallet af visninger kan være meget højere. 

Rundt om i hele Danmark bliver Dorthe Berg Nielsens videoer brugt til undervisning. 

- Det er bare fedt, at der ligger et fuldt sæt materiale, man bare kan plukke af, siger Stine Thomsen, der er specialskolelærer på Skjernåskolen. 

Hun forklarer, at hun selv har brugt videoerne til dansk, men også til madkundskab. 

- Hun (Dorthe Berg Nielsen, red.) gennemgår alt i videoerne. Det gør det utrolig nemt for vores elever at bruge, forklarer hun og tilføjer:

- Eleverne bliver mere selvstændige, når de selv kan gå ind og åbne videoerne. 

Tilbage på hjemmearbejdspladsen nyder Dorthe Berg Nielsen en hverdag uden elevplaner, undervisningsplaner og gårdvagter.

- Jeg har ikke fortrudt det så meget som et eneste sekund. For mig er det her den rigtige hylde. Nu håber jeg bare, at jeg kan få andre til at tro på mit projekt, slutter hun.