Danskerne dropper skituren - rejseselskab fyrer alle medarbejdere

Højmark Rejser i Ringkøbing har opsagt alle 14 medarbejdere. De har kun solgt en tredjedel af de skirejser, de plejer på nuværende tidspunkt.

Lige nu kan skiturister kun drømme om nypræparerede pister, høj sol og glühwein.

Med rejsevejledninger, der fraråder ikke-nødvendige rejser til hele verden, ser der nemlig ikke ud til at komme mange ski på pisterne denne vinter.

Noget, de tydeligt kan mærke hos Højmark Rejser, som nu har opsagt alle 14 medarbejdere.

quoteHvis det bliver aktuelt, river vi opsigelserne i stykker. Vi har fået kæmpe opbakning fra medarbejderne, som godt kunne se, at det så svært ud.

Majbritt Jensen, adm. direktør

- Det var træls at give denne her besked, men det handler om fremtidssikring af vores virksomhed. Det er en usikker fremtid, og vi kan ikke have 14 medarbejdere siddende, der ikke sælger nogen rejser, siger administrerende direktør Majbritt Jensen.

Normalt sender Ringkøbing-virksomheden over 20.000 turister til Østrig og andre skidestinationer på en sæson.

Men direktøren oplyser, at de lige nu kun har solgt en tredjedel af det antal skirejser, som de plejer på nuværende tidspunkt.

- Der er mange, der gerne vil af sted, men de er afventende. Ingen ved, hvornår det her slutter, eller hvad der kommer til at ske. Vi håber bare, der snart kommer en vaccine.

Højmark Rejser arrangerer skiferier og skirejser til Østrig, Italien og Schweiz.
Højmark Rejser arrangerer skiferier og skirejser til Østrig, Italien og Schweiz.
Foto: Denis Balibouse/Reuters/Ritzau Scanpix

Klar til at genansætte

Da Danmark lukkede ned i foråret, var der kun et par uger tilbage af skisæsonen. Højmarks direktør havde håbet, at corona ville være ovre, når en ny skisæson skulle begynde.

Det ser efterhånden ikke sådan ud, men bliver der pludselig åbnet igen og dermed travlt ved telefonerne, så er hun klar til genansætte de opsagte medarbejere.

- Hvis det bliver aktuelt, river vi opsigelserne i stykker. Vi har fået kæmpe opbakning fra medarbejderne, som godt kunne se, at det så svært ud, så de havde set det komme, Majbritt Jensen.

Nu krydser direktøren fingre for, at corona går over.

- Vi skal nok komme tilbage, og vi skal nok få nogle gæster af sted. Vi håber det bedste.

Højmark Rejser har eksisteret i 28 år.