Corona i Ringkøbing-Skjern: Seks klasser er sendt hjem fra UCRS

På under to uger er seks elever på UCRS blevet testet positiv for coronavirus, og derfor er seks klasser lige nu sendt hjem.

Ringkøbing-Skjern Kommune er lige nu hårdt ramt af corona, og det er især de unge, der er smittede. Det mærker de blandt andet på UddannelsesCenter Ringkøbing-Skjern. Lige nu har de hjemsendt seks klasser, fordi seks elever er testet positiv for coronavirus i løbet af de sidste to uger. Det har dog ikke fået skolen til at overveje nedlukning.

- Det vil da helt sikkert gøre en forskel at sende alle hjem, men vi ved bare, at det er rigtig hårdt for de unge. Og det er faktisk ikke ret længe siden, at de har siddet hjemme i flere måneder, så det har vi ingen ønsker om at gøre, siger direktør for UCRS, Marianne Oksbjerre.

Ifølge borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, Hans Østergaard (V), er en total nedlukning heller ikke den rigtige vej at gå for at komme smitten til livs.

- Jeg ser ikke for mig, at vi er nødt til at lukke skoler og institutioner, og jeg håber virkelig ikke, at det går sådan. Vi har lært meget over de seneste måneder, og vi er blevet langt bedre til at inddæmme smitten, og det viser, at det at lukke skoler og institutioner nok ikke var det, der hjalp noget i sidste ende, siger han.

Den besked glæder 3.G-elev Amanda Bloch Jensen fra HTX på UCRS. For hende vil en nedlukning af hele UCRS betyde, at hun ikke kan få det samme ud af undervisningen.

- På HTX arbejder vi meget gruppebaseret, så det er rarest, at man kan være sammen med sin gruppe, og at vi kan komme i laboratorierne for at lave forsøg. Det er ret væsentligt for, at vi kan gå til eksamen, siger hun.

På UCRS er direktøren klar over, at uddannelsesinstitutionen har et ansvar, i forhold til at forklare de unge, at det er vigtigt, at de passer på sig selv og hinanden. Derfor gik rektoren for UCRS’ gymnasieafdeling også i dag en runde ud i klasserne.

Incidenstal

- Jeg tror sådan set ikke, han sagde noget, de ikke vidste i forvejen, men det er bare vigtigt, at det bliver sagt mange gange, og nu hvor smitten florerer rigtig meget i vores område, siger Marianne Oksbjerre.

Ringkøbing-Skjern Kommune har ved den seneste opdatering af tallene fra Statens Serum Institut 26 nye tilfælde af coronavirus i løbet af de sidste syv dage. Det betyder, at kommunen lige nu har et incidenstal på 46.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Uddannelse.