Byrådet i Ringkøbing i åbent brev til ministre: Bevar bredbåndspuljen

I regeringens finanslovsforslag er der ikke afsat penge til forlængelse af bredbåndspuljen, og det er helt forkert, mener byrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Ringkøbing-Skjern Kommunes borgmester Hans Østergaard (V) sender på vegne af hele byrådet i dag et åbent brev Christiansborg med ét budskab: Bredbåndspuljen skal bevares og udvides. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Brevet bliver sendt, fordi der i regeringens finanslovsforslag ikke er er afsat penge til forlængelse af den statslige bredbåndspulje.

- Bredbåndspuljen bør ikke sløjfes, men derimod indeholde flere økonomiske midler. Der er brug for puljen, hvis vi skal sikre et Danmark i digital balance, hvor alle familier har adgang til hurtigt bredbånd, og hvor de mange virksomheder i vores landområder kan udnytte deres fulde potentiale, står der blandt andet i brevet.

Bredbåndspuljen blev oprettet i 2016, og siden har 21.000 familier, virksomheder og sommerhusejere modtaget støtte til at få hurtigt bredbånd - heraf 967 adresser i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Brevet minder om Folketingets vision om, at alle boliger og virksomheder allerede i 2020 skulle kunne modtage bredbåndshastigheder på 100/30 Mbit/s - noget, der stadig kun gælder for 84 procent af virksomhederne og husstandene i landzonerne.

I den vestjyske kommune er der stadigvæk 1.471 adresser med så dårlig dækning, at de er berettigede til at søge puljen. Samme billede tegner sig i mange andre kommuner, står der i det åbne brev til de ansvarlige ministre.

- Vi skal huske landområderne. Da der er langt mellem husstandene, er det desværre ikke økonomisk attraktivt for markedets aktører at sikre bredbånd i landområderne. Bredbåndspuljen er lige nu den eneste løsning, lyder det i brevet.

Brevet er rettet til finansminister Nicolai Wammen samt klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen.

Bredbåndspuljen får ikke en krone i regeringens udspil til finanslov. Det møder kritik, for mange danskere arbejder hjemmefra som følge af corona.