Byggeriet af nyt vartegn i København giver arbejdspladser i Lem

HS Hansen i Lem er blevet valgt til at skulle producere alle facaderne på Kaktustårnene, der skal rumme næsten 500 ungdomsboliger og kommer til at blive et nyt vartegn i København.

Det er et projekt til 55 millioner kroner, som facade-fabrikanten HS Hansen nu kan løfte sløret for. I halvandet år har Lem-virksomheden arbejdet på at udvikle projektet, hvor de skal producere og opsætte facader på to kæmpe tårne i København.

- Vi er meget stolte, og det er et fedt projekt, der bliver et markant vartegn for området, siger Kim Pedersen, der er direktør for HS Hansen.

De to tårnene skal rumme næsten 500 ungdomsboliger, butikker, fitnesscenter og cafeer. De kommer til at skille sig ud på flere måder. De er nemlig 60 og 80 meter høje, og har en sekskantet kerne med firkantede dæk, der får det til at se ud som om, at de nærmest vrides rundt, så de på afstand ligner to store kaktusser. Derfor bliver projektet også kaldt Kaktustårnene.

Sådan kommer Kaktustårnene til at se ud.
Sådan kommer Kaktustårnene til at se ud.
Foto: Grafik BIG

Specielt byggeri

Det er Bjarke Ingels Group (BIG), der har tegnet tårnene, som er et byggeri på 16.000 kvadratmeter. Det er ikke første gang, at HS Hansen skal være med til at bygge højhuse i København, men denne gang er det specielt.

- Bjarke Ingels er jo et kendt firma, og der er lidt mere opmærksomhed omkring det, og så er det særlige også højden på bygningen, og at det er inde midt i København, siger Kim Pedersen.

Kaktustårnene skal ligge på Kalvebod Brygge – lige over for Fisketorvet. Facaderne, som HS Hansen skal producere, bliver lavet i glas og aluminium.

De to tårne bliver bygget på Kalvebod Brygge, tæt på Dybbølsbro.
De to tårne bliver bygget på Kalvebod Brygge, tæt på Dybbølsbro.
Foto: Grafik BIG

Antallet af medarbejderen fordoblet på et år

HS Hansen går i gang med produktionen af facaderne på deres fabrik til foråret. Herefter skal de færdige elementer transporteres til København og sætte på tårnene. Det er planen, at det sker til efteråret. Så Lem-virksomheden får travlt.

- I løbet af de sidste 12 måneder har vi fordoblet antallet af medarbejdere i produktionen, og det her er selvfølgelig en ordre, der giver perspektiv til at kunne vækste videre og holde på de medarbejdere, vi har, siger Kim Pedersen.

I dag har HS Hansen næsten 80 medarbejdere i produktionen.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Erhverv.