Bruger store pengesedler til betaling af små-indkøb: Tricktyve forsøger at narre ekspedienter

Midt- og Vestjyllands Politi advarer mod østeuropæiske tricktyve, der med store pengesedler, som skal veksles, forsøger at franarre ekspedienter penge.

En midaldrende mand forsøgte onsdag aften, sammen med en anden mand, at lave så meget forvirring om et lighterkøb hos SuperKiosken i Spjald, så han kunne snyde penge fra ekspedienten.

- Han betalte med en 500-kroneseddel, da han købte en billig lighter. Samtidig lagde han andre pengesedler på disken og ville efter købet have vekslet pengene og begyndte at blande dem sammen. Samtidig gik en anden mand rundt i butikken, så ekspedienten også skulle holde øje med ham, fortæller Knud Lauridsen, der er politikommissær hos lokalpolitiet i Ringkøbing.

Han fortæller, at det er et kendt fænomen, at tricktyve forsøger at lave så meget forvirring, at de kan snyde penge fra ekspedienter.

- Vi advarer forretningerne om tricktyvene. De ansatte skal tænke sig om, når nogen gerne vil betale billige ting med store sedler, siger Knud Lauridsen.

Det lykkedes dog ikke tricktyvene at snyde den unge ekspedient i Spjald.

Politiet beskriver de to tricktyve som østeuropæiske mænd på mellem 50 og 60 år. Begge lyse i huden og talte dansk med østeuropæisk accent.

Flere tilfælde

Det er ikke første gang, tricktyve forsøger sig med denne type forvirring i området. Også i Rindum og Ringkøbing har der været episoder.

- De har været i både Kvickly, Maxi Zoo, kiosker og på tankstationer. Typisk steder, hvor de kan købe noget, der er billigt. De er gode til det, men heldigvis har ekspedienterne bevaret roen og ikke lade sig synde, siger Knud Lauridsen.

I Ringkøbing forsøgte en mand at veksle 3.000 kroner i hundredkronesedler til større sedler, efter et mindre køb i Kvickly, og på Q8 var det en pakke cigaretter, der blev betalt med en 1.000-kronerseddel, der skulle skabe forvirring.

- De er som regel altid to personer og slår til, når der er travlt, siger politikommissæren.

Han oplyser, at gerningsmændene i alle episoderne beskrives som østeuropæiske, men at de to gerningsmænd ikke passer til signalementet fra Ringkøbing.