Brød ind midt om natten: Mand truede sit offer til at blive liggende i soveværelset

Der fandt en sær frihedsberøvelse sted i Hvide Sande natten til torsdag. En randrusianer brød ind og truede beboeren med at slå ham ihjel, hvis han forlod sin seng.

En mand fra Hvide Sande fik sig en ubehagelig overraskelse midt om natten, da en 42-årig mand med træstylter smadrede en rude til hans hus på Trafalgarvej.

- Natten til torsdag omkring klokken halv fire fik en mand sin rude knust ind til hans soveværelse. Ind ad ruden trådte en mand med træstylter, som sagde til beboeren, at han skulle blive liggende i sin seng. Den forurettede blev truet med at blive slået ihjel, hvis han forlod huset, fortæller politikommisær ved Ringkøbings lokalpoliti, Bjørn Bo. 

Først omkring klokken 7 torsdag morgen forlader den 42-årige mand med stylterne huset. Herefter tør beboeren forlade sit hus, gå ind til naboen og ringe til politiet.

Politiet gik straks i gang med en eftersøgning, og Bjørn Bo oplyser, at lokalpolitiet udførte grundigt politiarbejde, for allerede ved middagstid havde man pågrebet gerningsmanden.

Gennem afhøringer af folk i området fandt politiet frem til den 42-årige gerningsmand, der befandt sig på en adresse i Hvide Sande. Han erkendte delvist sin skyld i nattens hændelse. Manden med træstylterne var på besøg i byen, da han har folkeregisteradresse i Randers, oplyser politikommissær ved Ringkøbing lokalpoliti Bjørn Bo.

Den 42-årige randrusianer blev fredag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Herning, hvor han var sigtet for trusler på livet og frihedsberøvelse, samt indbrud. 

Grundlovsforhøret blev afholdt bag lukkede døre, men anklagerfuldmægtig Michelle Munch Pedersen oplyser, at gerningsmanden er blevet varetægtsfængslet i fire uger.