Boligkøbere bliver skræmt væk af langsomt internet

Flere ejendomsmæglere fortæller, at langsomt internet kan være et problem, når en bolig skal sælges.

Det er ikke kun køkkenets tilstand, højden på hækken eller afstanden til den nærmeste skole, der betyder noget, når man er på udkig efter et nyt hus. Også internethastigheden skal være i orden.

- Det betyder helt sikkert noget, om nettet er hurtigt eller langsomt. Hurtigt internet er i sig selv ikke nok til at få nogen til at købe en ejendom, men det er et stort plus, og hvis ikke det er der, så kan det være et problem for køberne, siger Lykke Mørup Nørreby, der er ejendomsmægler hos EDC Ulfborg.

Hun har oplevet at vise et hus frem, der i sidste ende blev valgt fra, fordi internettet var for langsomt.

- Ved ni ud af ti fremvisninger spørger folk, om der er fibernet i huset. Nogle folk har brug for hurtigt internet af forskellige årsager, og så kan det være et problem, hvis det ikke er muligt i et bestemt hus, fortæller ejendomsmægleren.

Især den yngre generation vil have hurtigt net

For 3 ud af 4 boligsøgende er godt internet enten ’meget vigtigt’ eller direkte ’afgørende’, når de vælger ny bolig. Det viser en undersøgelse fra 2018 blandt 1.383 brugere på Boligsiden.

Undersøgelsen viser også, at hver anden tjekker internetforbindelsen i boligen, inden de køber.

At internethastigheden har stor betydning, oplever de også hos Nybolig i Videbæk.

- Især for den yngre generation er det helt afgørende, at de kan få en hurtig forbindelse, og salget går mere trægt i de områder, hvor der er dårligt net. Folk henvender sig simpelthen ikke på huse, der ligger i den slags områder. Om det så udelukkende handler om internethastigheden, er selvfølgelig svært at sige. Hvis folk vælger en bolig fra ud fra annoncen, så hører vi jo aldrig fra dem, siger Jens Højland, der står for salg og vurdering i afdelingen.

Folk vil have hurtigt internet i sommerhuse

Under coronanedlukningen har mange været nødt til at arbejde hjemmefra, og her er det helt afgørende at have en internetforbindelse, der er hurtig nok.

Lykke Mørup Nørreby fra EDC Ulfborg fortæller, at købernes krav om en ordentlig internethastighed har kunnet mærkes ekstra tydeligt under coronakrisen.

- Coronanedlukningen har sat mega meget gang i sommerhussalget, og her betyder internethastigheden virkelig noget. Folk der lejer huse, vil have hurtigt net. Nogle drømmer om at tage arbejdet med ud i sommerhuset, og så fungerer det bare ikke, hvis internettet ikke er hurtigt nok, siger hun.

Midt- og Vestjylland har stadig nogle sorte huller, hvor det ikke er muligt at få hurtigt internet. De seneste år har det været muligt at søge støtte fra den såkaldte bredbåndspulje for at trække hurtigere internet, men i er der ikke sat penge af til bredbåndspuljen på finanslovsforlaget.

Det betyder, at det kan blive svært at ændre på internethastigheden for de ejendomme, hvor der ikke allerede er gravet fibernet ned i nærheden.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Forbrug.