Bolchesøstre drømmer om at indtage Vestjylland

På Torvet i Ringkøbing ligger en bolche-butik. På tredje år lokker den både turister og lokale slikmunde indenfor. De to indehavere af Ringkøbing Bolcher, som butikken hedder, skiller sig ud fra iværksætter-statistikkerne på flere måder. De er unge. De er kvinder. Og så er de søstre.

Julie og Steffanie Langhoffs butik sælger bolcher, der er 100 procent håndlavede og baseret på danske råvarer.
Julie og Steffanie Langhoffs butik sælger bolcher, der er 100 procent håndlavede og baseret på danske råvarer.
Foto: BB Medier

Er det en fordel eller en ulempe at drive en virksomhed med sin søster?

Det spørgsmål har de to søstre Julie og Steffanie Langhoff fået et utal af gange. Og hver gang, de er blevet spurgt ind til det, har svaret været det samme: Ja, det er en fordel.

”Det har været nemt langt hen ad vejen. Der er selvfølgelig op- og nedture, det er der i enhver familie, og vi får da testet vores søskende-bånd ind imellem, men det gør faktisk vores bånd stærkere. Og vi tænker hurtigt mere ens og skal ikke igennem en lang diskussion, før vi tager en beslutning”, siger de to søstre nærmest i munden på hinanden.

Der er 27 forskellige smage at vælge imellem i bolchebutikken.
Der er 27 forskellige smage at vælge imellem i bolchebutikken.
Foto: BB Medier

Julie og Steffanie Langhoffs butik sælger bolcher, der er 100 procent håndlavede og baseret på danske råvarer. Der er 27 forskellige smage at vælge imellem. Og lokalerne i Ringkøbing er både butik og bolchekogeri, så kunderne kan følge med i hele processen.

Andre turistbyer havde bolche-butikker

Julie var 19 år og Steffanie 21 år gammel, da de besluttede sig for at blive iværksættere.

”Jeg havde holdt sabbatår i tre-fire år, hvor jeg bare gik og arbejdede og vidste ikke, hvad jeg skulle. Og jeg kunne ikke rigtigt se mig selv flytte til en af de store byer for at tage en universitetsuddannelse”, fortæller Steffanie Langhoff.

Søster Julie var på samme tid i gang med en butiksuddannelse, og de to unge kvinder begyndte at tale om, at der i Ringkøbing lå nogle tomme lokaler, som man da kunne bruge til noget.

Men de skulle lige finde ud af, hvad turistbyen Ringkøbing manglede. Så efter en grundig markedsanalyse kom de frem til, at der kunne være en god forretning i at åbne et bolche-kogeri.

”Vi kunne se, at mange andre feriebyer, Skagen, Løkken og Blåvand, havde kæmpe succes med bolcher. Og vi havde hørt, at der manglede ”sådan noget” herude i Ringkøbing, siger Julie Langhoff.

Bolche-søstrene drømmer om at åbne flere butikker i fremtiden.
Bolche-søstrene drømmer om at åbne flere butikker i fremtiden.
Foto: BB Medier

”Ja, der manglede noget aktivt herude, for et bolchekogeri er jo en oplevelse. Man går jo ind og ser noget, der bliver skabt. Og det er noget, folk godt kan lide at kigge på og som er dragende. Det manglede bare herude i stedet for alle de almindelige butikker, der er her og i alle andre byer”, tilføjer storesøster Steffanie.

Derfor tog de beslutningen om at lave Ringkøbing Bolcher – og med ét var de iværksættere. En beslutning, de på ingen måde har fortrudt.

”Glæden ved at have sit eget og være sin egen chef, det gør bare, at man er sig selv. Og man har ikke en eller anden, der står og siger: Nu skal du gøre sådan der og sådan der. Du er bare helt din egen, og det er det, vi synes er fedt”, siger de to søstre nærmest i munden på hinanden.

Søstrene vil åbne flere butikker i Vestjylland

Iværksætter-søstrene er ikke i tvivl om, at fremtiden står i bolchernes tegn.

For at supplere til oplevelserne i kogeriet, og for at holde gang i butikken i vinterhalvåret, er søstrene dog også begyndt at lave chokolade og invitere til workshops, hvor interesserede kan lære at producere fyldte chokolader.

Søstrene har lige nu butikken i Ringkøbing og en butik i Hvide Sande. Men de har flere planer for iværksætteriet, blandt andet vil de gerne udvide endnu mere.

”Vi håber, at det ender med, at vi har endnu flere butikker. Det skal være os, der ligger fast i Ringkøbing”, siger Julie, og Steffanie supplerer med et grin:

”Det er vores område, det her. Der er ingen andre, der skal komme herud”.

Hun tilføjer med mere alvor i stemmen:

”Men det er vigtigt, at selvom vi får succes og bliver store, så holder vi fast i grundtanken og princippet om, at vores bolcher stadig skal have den gode kvalitet og være håndlavet hele vejen igennem”.