Bilist svingede pludselig over i Nicos vejbane: - Da han begyndte at slingre, blev jeg lidt utryg

Nico Jessen er den modkørende bilist i en video, der har fået meget opmærksomhed. I videoen ser man, hvordan en anden bil er tæt på at ramme hendes.

Det går næsten helt galt, da en bilist i Videbæk pludselig skifter vejbane, mens der kommer modkørende.

Den farlige situation bliver optaget, og i videoen kan man se, hvordan bilisten pludselig begynder at dreje bilen over i modkørende vognbane og faktisk ender helt ude i rabatten, før der bliver rettet op.

quoteUde på landet kan man godt køre lidt specielt.

Nico Jessen, pensionist

Men her er det nær ved at gå helt galt, da en modkørende bil netop er på vej mod den farlige bilist. Heldigvis undviger de to biler hinanden.

Den modkørende, der undviger bilisten på afveje, opfatter slet ikke situationen så voldsom, som den ellers kan se ud på videoen.

- Jeg blev overrasket over, der pludselig kørte en bil tværs over vejen, men jeg tænkte, om der måske var en ekstra vej derovre, og ude på landet kan man godt køre lidt specielt, siger Nico Jessen fra Ringkøbing i dag til TV MIDTVEST.

Hun er pensionist, har haft kørekort i godt 40 år og har kørt meget på både danske og udenlandske veje, så det er en erfaren kvinde, der i videoen underviger den uopmærksomme bilist.

- Jeg følte, jeg havde kontrol over det, for jeg havde helt tiden øjnene på den måde, han fes over vejen og kørte derovre. Men da han begyndte at slingre, blev jeg lidt utryg, det må jeg nok sige, lyder det fra Nico Jessen.

Nico Jessen har haft kørekort, siden hun var 18 år.
Nico Jessen har haft kørekort, siden hun var 18 år.
Foto: Privatfoto

Det er først, da hun efterfølgende ser videoen af den vilde bilist på TV MIDTVEST, at det går op for hende, hvad der egentlig er sket.

- Jeg tænkte: "Jamen du godeste, det er jo mig, der kører der", og så blev jeg faktisk helt ræd, for det kunne da virkelig være gået helt galt. Jeg var ikke klar over, at han slingrede så meget, som han gjorde. Det lagde jeg først mærke til, da jeg så videoen, siger hun.

Midt- og Vestjyllands Politi kalder det 'et svineheld', at situationen ikke ender i en ulykke.

- Jeg er rigtig glad for, at det her ikke resulterede i en frontal kollision, for så var der nok stor sandsynlighed for, at vi havde en personskadeulykke i værste fald med alvorlig tilskadekomst og dræbte, sagde Henrik Glintborg mandag til TV MIDTVEST.

Leder af Midt- og Vestjyllands Politis Færdselsafdeling, Henrik Glintborg, mener, at det er svineheldigt, at ingen kom til skade, da vanvidsbilisten i videoen kørte i modsatte vejbane.
Leder af Midt- og Vestjyllands Politis Færdselsafdeling, Henrik Glintborg, mener, at det er svineheldigt, at ingen kom til skade, da vanvidsbilisten i videoen kørte i modsatte vejbane.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Hvad angår antallet af trafikdræbte, er statistikkerne for landsdelen ikke opløftende.

- Vi er lige gået ud af en rigtig, rigtig træls februar med fem færdselsdræbte personer, der har mistet livet på de midt- og vestjyske veje. Det viser bare, hvor respektløs man er over for sine medtrafikanter og over for en selv, når man bliver ramt af uopmærksomhed, siger Henrik Glintborg.

Det overraskede pensionisten i den modkørende bil, da hun hørte, hvor alvorligt politiet opfattede situationen.

- Jeg tænkte: "Hold da kæft, hvor de blæser tingene op," men det kunne jo faktisk godt ske. Hvis han bare var kommet ud, så var der sket en grim ulykke. Men hvis og hvis. Jeg tænker: "slap nu af, der skete jo heller ingenting".

- Jeg har det simpelthen fantastisk, jeg har aldrig haft det bedre, siger Nico Jessen.

Se den vilde video her, hvor en bilist pludselig skifter vejbane og er tæt på at køre ind i den modkørende, Nico Jessen. Indslaget er fra 1. marts 2021.

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien 112.