Betal, hvad du kan: Dyrelægeklinik hjælper udsatte borgeres kæledyr

Dyreværnet har to vogne, der kører rundt i landet, i dag er den ene i Ringløbing, og her kan socialt udsatte få en billig konsultation ved dyrlægen.

Frynseklinikken er Dyreværnets mobile dyrlæge, hvor dem, der ikke har råd til at betale for en dyrlæge, kan komme og få tjekket deres pelsede venner.

- For mange mennesker, der er det her kæledyr, det eneste de har. De har måske ikke så meget kontakt med familien, så det er simpelthen deres familie og deres bedste ven, fortæller Nina Amdi, der er klinikassistent i Frynseklinikken.

- Vi har gennem dyreværnssager set, at der er rigtig mange dyr, hvor kærligheden er der, men pengene er der ikke til, at de kan få den hjælp, de har behov for. Ved at køre med Frynseklinikken kan vi komme ud til folk og deres kæledyr, inden det går hen og bliver en dyreværnssag, siger hun.

Siden den mobile klinik 10. april 2018 for første gang kørte ud i landet, har godt 3.500 dyr fået hjælp af de erfarne dyrlæger og veterinærsygeplejersker, der bemander de to Frynseklinikker.

Klinik for dem med behov

Når de er i byen, så hjælper de kun dyr, der ellers ikke ville være kommet til dyrelæge.

Tilbuddet er altså ikke til dem, der synes de har brugt lidt for meget en måned, og ser en god mulighed for at spare penge.

En af dem, der flere gange har været i vognen, er Karina Andersen, der er førtidspensionist og tre gange har haft katten Pjuske til undersøgelse i Frynseklinikken.

Karin Andersen har i dag taget katten Pjuske med på klinik, for at få tjekket vægten.
Karin Andersen har i dag taget katten Pjuske med på klinik, for at få tjekket vægten.
Foto: Frida Bjørn Fisker, TV MIDTVEST

- Det betyder rigtig meget. Det betyder, at vi faktisk kan have kat. Vi har to kælekatte og har sidenhen fået to vildkatte på grunden, og når vi har muligheden for at bruge dem, så har vi faktisk mulighed for at hjælpe flere dyr, siger hun.

Hun fortæller også, at de betaler, hvad de kan, og jo mere overskud der er på kontoen, jo flere penge får klinikken.

Frynseklinikken er heller ikke gratis, men man skal altså kun betale, hvad man kan, og minimumsbeløbet ligger da også kun på 1 krone.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Samfund.