Anna må igen give kram til sine oldebørn: - Det betyder utrolig meget

Coronavaccinerne har vist god effekt, og det har fået Sundhedsstyrelsen til at lempe sin anbefalinger om afstandskrav. Nu må færdigvaccinerede personer igen uddele kram.

Længe har de kropsforskrækkede og berøringsangste typer formentlig rendt rundt med armene hævet højt i vejret, men nu ser det igen ud til, at der er lys at skimte ude i horisonten for dem, der rigtig godt kan lide at give et kram.

Bedst som man troede, at sociale bobler og afstandskrav endegyldigt havde gjort det af med krammet, så har Sundhedsstyrelsen nemlig nu valgt at lempe en smule på sine anbefalinger.

quoteDet er dejligt at kunne røre ved sine børn og børnebørn, når de kommer på besøg i stedet for bare at give dem en albue.

Anna Højmark Bech, Beboer, Fjordparken Ældrecenter, Ringkøbing

Styrelsen dropper sin anbefaling om, at færdigvaccinerede skal holde afstand, når de opholder sig derhjemme. Det betyder, at der ifølge styrelsen ikke er noget i vejen for at give et kram til andre, der er færdigvaccineret, eller til personer uden øget risiko for covid-19.

På Fjordparken Ældrecenter i Ringkøbing var det en melding, der i dag blev modtaget med glæde. Det betød nemlig blandt andet, at beboeren Anna Højmark Bech nu endelig kunne få lov til at komme i nærkontakt med sit nyfødte oldebarn.

- Det er mit andet oldebarn, så det betyder utrolig meget. Det var dejligt lige at have hende i armene, lyder det fra Anna Højmark Bech.

Vacciner har vist god effekt

De ændrede anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen skyldes, at vaccinerne har vist sig at have en god effekt. Indtil videre er 361.624 personer færdigvaccineret i Danmark, og én af dem er Anna Højmark Bech fra Ringkøbing.

- Det er dejligt at kunne røre ved sine børn og børnebørn, når de kommer på besøg i stedet for bare at give dem en albue. Det føltes jo som at give dem den kolde skulder, lyder det fra hende.

Det samme billede kan de genkende hos det landsdækkende fællesskab for seniorer.

- Den kontakt, som er mellem ældre og deres børn og deres børnebørn, er så vigtig. Det kommer til at betyde rigtig meget og vil vække stor glæde, fortæller Per K. Larsen, der er formand for Danske Seniorer.

Sundhedsstyrelsen anbefaler fortsat, at færdigvaccinerede holder afstand til personer i risikogruppen, hvis de endnu ikke er færdigvaccinerede. Anbefalingen om at holde to meters afstand til andre mennesker er også fortsat gældende i det offentlige rum, selv om man er færdigvaccineret.