Alt udsolgt i Hvide Sande: Danskere har overtaget sommerhusene i påsken

Danskerne har lejet alle sommerhuse i Hvide Sande i påsken. Indrejserestriktionerne har sat en stopper for tyskerne, der ellers plejer at fylde mere.

Det vrimler med dansktalende gæster i Hvide Sande. Samtlige sommerhuse er nemlig lejet af danskerne selv her i påsken.

- Den her uge er en rigtig god uge. Vi er glade for, der er så mange danskere, det plejer der ikke at være. Så det er dejligt, siger Lykke Høj, udlejningsdirektør, Feriepartner Hvide Sande.

quoteVi nyder det bare.

Per Møller, sommerhusgæst, Silkeborg

En af de mange familier, der har valgt at tage til Hvide Sande i påsken, er Michael Kolling Hansen og Emilie Milton. Sammen med deres to børn har de taget turen fra Vedbæk i Nordsjælland og har aldrig været ved Vesterhavet før.

- Nu hvor vi ikke kunne komme udenlands, så var det oplagt at komme til Vestjylland. Vi har været i sommerhus mange steder, men Vestjylland, den var ny, fortæller Emilie Milton.

Det gode påskevejr indbyder til is i Hvide Sande.
Foto: Svend Vilhelm Mikkelsen, TV MIDTVEST

Udlandet er skiftet ud med Danmark

Corona har sat en stopper for mange danskeres planer om udlandsrejsen her i påsken, derfor har mange også valgt sommerhuset.

- Påsken er oplagt til lige at se nogen sider af Danmark, som man ikke lige får set ellers. Normalt tager man jo bare flyet sydpå, men tog vi dytte og kørte vest på i stedet for, fortæller Michael Kolling Hansen fra Vedbæk.

quoteTyskerne kommer ikke i år, så vi har kun en uges påskeferie i år.

Lykke Høj, udlejningsdirektør hos Feriepartner i Hvide Sande

Også Anna Jensen fra Viby Sjælland og hendes familie havde brug for at komme væk hjemmefra.

- Vi plejer at besøge familie og venner, men det er jo ikke så nemt i den her tid. Så vi havde brug for at se noget andet i stedet for hjemmets fire vægge, fortæller Anna Jensen.

Og så gør det ikke noget, at solen skinner.

- Det er mægtig hyggeligt. Der er mange mennesker og vejret er jo med os. Vi nyder det bare, siger Per Møller fra Silkeborg, der er i sommerhus med sin kone og tre børn.

Wo sind die Deutschen?

Hos udlejningsfirmaet Ferie Partner Hvide Sande plejer påsken at strække sig over to uger.

- Nu har vi en uge her, hvor danskerne holder ferie, så plejer det at være sådan, at påskelørdag ankommer de tyske gæster og holder ferie, men de ankommer jo ikke i år, så vi har kun en uges påskeferie, fortæller udlejningsdirektør Lykke Høj.

Indrejserestriktionerne har nemlig sat en stopper for de tyske gæster i år, som ellers plejer at fylde mere end de danske i Hvide Sande. Derfor står flere sommerhuse tomme fra næste uge.

- Det betyder at vi har været nødt til at sende afbud til alle de gæster, som skulle være kommet i april, og vi afventer så en melding på, hvordan det kommer til at se ud i maj og juni.

Kan I ikke bare leje ud til danskerne?

- Jo, det kan vi godt, men tyskerne booker deres ferie meget tidligere end danskerne, så tyskerne har booket rigtig mange sommerhuse over sommeren, og dem vil de helst ikke give slip på, før de ved om de må komme eller ej. Lige nu søger mange danskere på sommerhus og kan ikke finde noget, fordi de i forvejen er booket ud til tyskerne.