Årets Landsbypris er uddelt: Her er vinderen

Fire livlige landsbyer var nomineret, men det var Faster Sogn, der onsdag blev hædret med Landsbyprisen 2022. Med titlen følger 150.000 kr.

- Sognets 883 borgere kan inspirere andre med en enestående evne og vilje til at balancere hensynet til lokal kulturarv, nytænkning og værdiskabelse. 

Sådan faldt nogle af ordene, da regionsrådsformand, Anders Kühnau, onsdag afslørede vinderen af Region Midtjyllands Landsbypris.

Det blev Faster Sogn, i Ringkøbing-Skjern Kommune, der løb med sejren, og det faldt i rigtig god jord hos formanden for 'Aktiv Faster', der var til stede ved prisuddelingen.

- Vi er meget stolte og meget glade. Det er en stor ros, som vi sender tilbage til alle vores frivillige, der i årevis har gjort en kæmpe indsats, siger Svend Erik Olesen. 

God organisering er vejen frem 

Faster Sogn består af de tre byer Astrup, Ejstrup og Faster, og med prisen bliver hele sognet belønnet med 150.000 kr. 

quote- Vi har masser af idéer og flere projekter, vi skal i mål med. Blandt andet har vi et mål om, at vi skal lave Danmarks flotteste busskur

Svend Erik Olesen, formand, Aktiv Faster

I vurderingen blev der lagt vægt på Faster Sogns evne til at engagere frivillige, og på at sognets foreningsliv henvender sig til alle aldre. 

Ifølge formanden for Aktiv Faster ligger én af hemmelighederne i, at afstanden mellem foreningerne er kort.

- Det særlige ved vores by er, at vi har en god organisering. Vi er sat sammen på den måde, at vi hjælper hinanden og dybest set arbejder for det samme, siger Svend Erik Olesen.  

Det stopper ikke her

Præcis hvad de 150.000 kr. skal bruges på vides ikke, men formanden forsikrer, at Faster Sogn også fremover vil været et sogn i udvikling.

- Vi har masser af idéer og flere projekter, vi skal i mål med. Blandt andet har vi et mål om, at vi skal lave Danmarks flotteste busskur.

Landsbyprisen har været uddelt siden 2009. Sidste år var det Skals i Viborg Kommune, der fik prisen.