40 års sammenhold på gymnastikhold: - Vi bliver ved så længe vi kan tygge lagkagen

18 kvinder lever højt på det sociale i gymnastikken – både det på og uden for gymnastikgulvet.

I over 40 år har de lavet gymnastik sammen. I slutningen af 70’erne var de blandt de bedste og var en del af Ringkøbing-Skjern-Egnens Repræsentationshold. I dag er de stadig på hold sammen og mødes til gymnastik hver anden uge i Højmark.

- Da vi kunne se, at det var ved at være slut med at kunne gå på repræsentationsholdet, så var der nogen, der startede det her op. For vi ville gerne fortsætte med den gode gymnastik, husker Janni Bro, der er holdkoordinator for holdet, der kalder sig De Gamle Rep-piger.

Gymnasterne er i dag mellem 60 og 80 år, men det er vigtigt for dem stadig at kunne lave gymnastik – som i deres ungdom.

- Vi var jo her i Højmark, dengang vi var på repholdet. Så nu er det ligesom om, at vi er hjemme, når vi er her og laver gymnastik, siger Nanna Nygaard Enevoldsen, der er en af seniorgymnasterne.

Bliver ved så længe lagkagen kan tygges

Til hvert møde kommer der en ny træner, som underviser seniorgymnasterne i en time. Men i dag er det ikke kun gymnastikken, der er vigtig. For mange er højdepunktet nemlig også det sociale, der er efter træningen. De 18 kvinder på holdet spiser altid smørebrød og kage efter træning og hygger med kaffe og sang.

- Det giver mig et løft. Når jeg kommer hjem, tror jeg, jeg kan ordne hele verden. Det er bare så skønt, siger en anden af seniorgymnasterne Gunhild Nielsen.

Holdkoordinatoren er da også sikker på, at holdet trods alderen på gymnasterne fortsætter mange år endnu.

-  Der er nogen, der siger, at vi først stopper, når vi ikke kan tygge lagkage længere, og det er sådan set blevet vores motto. Jeg tror, vi bliver ved, så længe vi overhovedet kan, siger Janni Bro. 

DGI roser seniorgymnasterne og mener, at det er svaret på det gode seniorliv. Se indslaget med gymnasterne og DGI her.
Foto: Ditte Georg Poulsen, TV MIDTVEST

 


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Livsstil.