25 kalve døde i voldsom gårdbrand

Årsagen til branden på Hestkjærvej er stadig ukendt, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

Opdatering

26/01: Det er med al sandsynlighed en teknisk fejl på en ledning til en batterioplader, der var årsag til branden, oplyser Ringkøbing Politi.

  Omkring 25 kalve omkom, da en gård med 330 slagtekalve på Hestkjærvej nord for Finderup ved Skjern mandag aften blev ramt af en voldsom brand.

  Vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi Jan Nørrum oplyser, at nogle af kalvene brændte inde. Andre blev reddet ud af den brændende bygning, men var så medtagne, at de måtte aflives af en dyrlæge.

  Alarmen fra Hestkjærvej lød klokken 21.46, og ilden havde godt fat, da Brand & Redning MidtVest nåede frem.

  - Da jeg ankom, brændte det voldsomt hen over taget i den ene bygning, og flammerne var på vej mod stuehuset og de andre længer, siger indsatsleder Jan Johnsen.

  Kalve flyttet til andre gårde

  Omkring 25 brandfolk fra Videbæk, Skjern, Ørnhøj og Ringkøbing deltog i slukningsarbejdet, og de koncentrerede sig i første omgang om at redde dyrene ud af den brændende bygning og om at redde stuehuset.

  Jan Johnsen oplyser, at gårdejeren selv var i gang med at redde kalvene ud af stalden, da brandfolkene ankom. Nogle af dyrene blev flyttet over i andre bygninger på gården, mens andre blev kørt til andre gårde.

  Det lykkedes brandfolkene at redde stuehuset - dog var der en del røgskader i bryggerset. Staldbygningerne er kraftigt beskadiget.

  Indsatsen med at bekæmpe branden varede indtil klokken 4 tirsdag morgen.

  Årsagen til branden er stadig ukendt og skal en af de kommende dage undersøges nærmere, oplyser politiet.