24-årig anholdt for vanvidskørsel: Havde en promille på over 2,0

En bilist med en promille på over to skal fremstilles i grundlovsforhør. Han er sigtet for vanvidskørsel.

Egentligt var det kun et lille færdselsuheld en patrulje fra Midt- og Vestjyllands Politi blev kaldt ud til i Troldhede mandag aften ved 21-tiden. En bilist havde lavet en U-vending på Dalgasgade og var i den forbindelse kørt ind i en flagstang.

- Vi blev kaldt derned på grund af uheldet, men da vi kommer frem, bliver hans promille målt til over 2,0. Faktisk et godt stykke over. Det betyder, at det falder ind under vanvidskørsel i færdselsloven, siger Bent Smedegaard fra lokalpolitiet i Herning.

Han fortæller, at manden er 24 år og kommer fra Østeuropa, men hans adresse er ukendt.

- Det er en meget høj promille, han kører med, og det er desuden skærpende, at han laver en påkørsel, derfor skal han fremstilles i et grundlovsforhør, forklarer Bent Smedegaard.

Opdatering

Bilisten er blevet løsladt igen, men han er stadig sigtet i sagen og bilen er stadig konfiskeret, oplyser vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi.

  Bilejer fra Skjern får beslaglagt bil

  Den 31. marts i år fik politiet et nyt værktøj i kampen mod vanvidsbilisme. Her blev det en fast sanktion at konfiskere køretøjer, der bliver brugt til vanvidskørsel. En af de lovovertrædelser, der betragtes som vanvidskørsel er, når man kører med en promille over 2,0.

  Så selv om det kun var et mindre færdselsuheld med lav fart, så har politiet alligevel konfiskeret den bil, som den 24-årige østeuropæer kørte i.

  - Det er ikke ham selv, der ejer bilen, men i stedet en person fra Skjern, men vi beslaglægger alligevel bilen, da der er tale om vanvidskørsel, siger Bent Smedegaard.

  Det er i sidste ende retten, der beslutter, om der skal ske konfiskation.

  Bilisten blev fremstillet i et grundlovsforhør i retten i Herning i dag klokken 13.00.